ישדרג לכם את סעודת שבת
מתכון לגלילות ממולאות בשר טחון ברוטב עגבניות ותרד
מנה עיקרית מיוחדת ומוצלחת של גלילות חציל ממולאות בבשר טחון המתובל בטוב טעם, ברוטב עגבניות ועלי תרד | יוסיף וישדרג לכם את שולחן השבת
- חני לוין
- ט"ז טבת התשפ"א
גלילות ממולאות בשר טחון ברוטב עגבניות ותרד צילום: ניסי גולדרייך
מתכון לגלילות ממולאות בשר טחון ברוטב עגבניות ותרד / מאת: ניסי גולדרייך
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.
המצרכים לגלילות ממולאות בשר טחון ברוטב עגבניות ותרד:
- 2 חצילים גדולים
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט
לרוטב:
- 8 עגבניות מרוסקות או 2 פחיות של עגבניות מרוסקות
- צרור עלי תרד
- צרור עלי בזיליקום קצוץ
- טימין
- מלח
- פלפל שחור
- מעט סוכר
- לבאשמל פרווה:
- 2 כפות גדושות קמח
- 1 כף שמן
אופן ההכנה לגלילות ממולאות בשר טחון ברוטב עגבניות ותרד:
הכנת הגלילות:
- בעזרת קולפן כרוב פרסו את החציל לאורך או בסכין פרוסות דקות, כמעט שקופות. בפרוסה הראשונה והאחרונה עם הקליפה לא נשתמש.
- בקערה ערבבו את הבשר עם הפטרוזיליה ותבלו.
- הניחו מתערובת הבשר בקצה פרוסת החציל, גלגלו והניחו בתבנית פיירקס או ח"פ מרופדת בנייר אפייה.
הכנת הרוטב:
- בקערה ערבבו את העגבניות המרוסקות עם העלים הקצוצים וקצת טימין, את העלי תרד השאירו שלמים
- תבלו, תטעמו ותתקנו תיבול לפי איך שאתם אוהבים.
- הכנת הבאשמל: במחבת רותחת הכניסו את השמן עם הקמח וערבבו מספר רגעים עד שהקמח מבעבע, הוסיפו את זה לרוטב העגבניות וערבבו היטב.
- שפכו את הרוטב על גלילות החציל וסדרו את עלי התרד בצורה יפה, זלפו מעט שמן זית והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 40 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות