בקלי קלות ובסטייל מטורף
מתכון לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן
עוגת גבינה מושחתת וטעימה במיוחד | לא תאמינו אבל היא קלה להכנה וללא אפיה, רק תצטיידו בחומרים הנדרשים ויש לכם עוגה מושלמת בסטייל מטורף | עוגת גבינה וביסקוויטים בזיגוג של ריבת חלב עם שוקולד לבן שתעשה לכם כל אירוע למוצלח יותר
עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן צילום: רות היאט
מתכון לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן הקירור: לילה.
המצרכים לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן:
לתחתית:
- 100 גרם מרגרינה
- 200 גרם פתי בר
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
- 20 גרם ג'לטין (5 כפיות או שקית וחצי)
- 100 מ"ל מים (שליש כוס ועוד כף וחצי)
- 300 גרם שוקולד לבן
- 1 ק"ג גבינת לבנה 5%
- 1 כף תמצית וניל
- קורט מלח
- 2 קצפת צמחית (ריץ)
- 80 גרם סוכר
לזיגוג ריבת חלב:
- 75 גר’ מים
- 150 גר’ סוכר
- 150 גר’ גלוקוזה
- 100 גר’ ריבת חלב
- 50 גר’ מסת ג’לטין
- 140 גר’ שוקולד לבן
אופן ההכנה לעוגת גבינה בציפוי ריבת חלב ושוקולד לבן:
הכנת התחתית:
- הכניסו למעבד מזון את העוגיות, והמרגרינה וטחנו היטב.
- שטחו את הפירורים בתוך תבנית עגולה.
הכנת קרם גבינה ושוקולד לבן:
- בקערה בינונית, ערבבו את הג'לטין והמים, הניחו בצד לספיחת הנוזלים ל-5-10 דקות.
- במיקרוגל או על בן מארי המיסו את השוקולד הלבן, וצננו מעט.
- בקערה גדולה טרפו את הגבינה ותמצית הווניל, הוסיפו את השוקולד הלבן המומס וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- המיסו את הג'לטין (20-30 שניות במיקרוגל) וערבבו אותו בכפית לתערובת חלקה וללא גושים, הוסיפו אותו לתערובת הגבינה וערבבו היטב.
- הקציפו את הקצפת הצמחית עם אבקת סוכר עד לקבלת קצף יציב וקפלו לתוך בלילת הגבינה.
- צקו את הבלילה על בסיס הביסקוויטים והעבירו להקפאה.
הכנת זיגוג ריבת חלב:
- את השוקולד שברו לקוביות, הכניסו בתוך מד ליטר. (כד מדידה) והניחו בצד.
- הכניסו את הגלוקוזה, ריבת חלב, מים וסוכר בתוך סיר, הניחו על האש והביאו לרתיחה, תוך כדי ערבוב תמידי.
- הורידו מהאש, הוסיפו את הג’לטין וערבבו היטב עד להמסה מלאה.
- מזגו ישירות למד ליטר, על קוביות השוקולד הלבן וערבבו מעט בעזרת כף.
- טחנו היטב עם בלנדר מוט עד למרקם אחיד.
- סננו לתוך קערה וכסו אותה בניילון נצמד. הכניסו למקרר עד להגשת העוגה. (עדיף להכין יום קודם ולשמור במקרר)
אופן הגשת העוגה:
- הוציאו את הזיגוג מהמקרר וחממו אותו לטמפרטורה של 27-30 מעלות.
- הוציאו את העוגה מההקפאה וצקו עליה את הזיגוג.
- ניתן ליצור צורות משוקולד לבן ולהניח לקישוט על העוגה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: רותי היאט מקום קטן לחלומות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות