צהריים פיקנטי
מתכון ללחמעג'ון – לחמניות בבשר מתובל
מגוונים עם ארוחת צהריים 'המוציא', לחמניות במילוי בשר מתובל ועסיסי, בטעם פיקנטי וטעים, יתן מענה לארוחה משביעה ונקיה ומתאימה לכל זמן
- חני לוין
- י"ג טבת התשפ"א
לחמעג'ון - לחמניות בבשר מתובל צילום: מירב מלכה
מתכון ללחמעג'ון – לחמניות בבשר מתובל / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.
המצרכים ללחמעג'ון – לחמניות בבשר מתובל:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 3/4 כוס שמן
- 1.5 כפות מלח
- 2+1/4 כוסות מים פושרים.
לבשר:
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- שומן כבש
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום
- 1 פלפל חריף (אם אוהבים)
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח
- 1 כף גדושה פפריקה בשמן
- פטרוזיליה קצוצה
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה ללחמעג'ון – לחמניות בבשר מתובל:
הכנת הבצק:
- בקערה ערבבו את כל המצרכים לבצק ולושו עד לקבלת בצק טוב.
- הניחו בצד מכוסה והתפיחו במשך כשעה.
הכנת הבשר:
- בקערה נפרדת ערבבו את כל המצרכים לבשר וערבבו היטב עד לאיחוד.
- צרו מהבצק עיגולים כמו פיתה והניחו מעל את הבשר, ניתן לסגור את הצדדים ואפשר להשאיר כמו פיתה, הברישו ביצה טרופה בצדדים ופזרו שומשום.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
- הוציאו מהתנור והגישו חם.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות