ביתי וטעים
מתכון ללאפה במילוי שווארמה פרגית
ארוחת צהריים מושקעת עם לאפה במילוי פרגיות מוקפצות בתיבול עסיסי וטעים במיוחד, מהכנת הלאפה ועד למילוי, והכל במתכון ביתי ומנצח
- חני לוין
- ז' טבת התשפ"א
לאפה במילוי שווארמה פרגית צילום: מירב מלכה
מתכון ללאפה במילוי שווארמה פרגית / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן התפחה: 75 דקות. זמן בישול: 25 דקות
המצרכים ללאפה במילוי שווארמה פרגית:
ללאפה:
- 4 כוסות קמח
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 1 כף דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מי סודה
- 1 כוס מים פושרים
- 1/2 כף מלח
למילוי השווארמה פרגית:
- 1 ק"ג פרגית חתוך לרצועות דקות
- 1 כף תבלין על האש
- 2 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מעט מלח
- מעט כמון
- 1 בצל קצוץ
אופן ההכנה ללאפה במילוי שווארמה פרגית:
הכנת מילוי שווארמה פרגית:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים מלבד הבצל וערבבו היטב, הניחו במקרר למשך שעה לפחות לקבלת הטעמים.
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את רצועות הפרגית המתובלות, והקפיצו במשך 25 דקות עד לבישול.
הכנת הלאפה:
- ערבבו בקערה את כל המצרכים ולושו היטב עד לקבלת בצק רך ונעים
- התפיחו במשך שעה, צרו עיגולים בינוניים והתפיחו פעם שניה במשך רבע שעה
- רדדו לעיגול גדול (לא כ"כ דק), הניחו במולטי שף (אפשר גם במחבת רגילה עם מכסה)
- הפכו כל צד עד שנהיה מוכן (אין צורך לשמן את המחבת)
הרכבת המנה:
- מלאו את הלאפה בפרגית המוקפצת, זלפו טחינה, רטבים אהובים והוסיפו ירקות, גלגלו והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות