י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
ביתי וטעים

מתכון ללאפה במילוי שווארמה פרגית

ארוחת צהריים מושקעת עם לאפה במילוי פרגיות מוקפצות בתיבול עסיסי וטעים במיוחד, מהכנת הלאפה ועד למילוי, והכל במתכון ביתי ומנצח

מתכון ללאפה במילוי שווארמה פרגית
לאפה במילוי שווארמה פרגית צילום: מירב מלכה

מתכון ללאפה במילוי שווארמה פרגית / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן התפחה: 75 דקות. זמן בישול: 25 דקות

המצרכים ללאפה במילוי שווארמה פרגית:

ללאפה:

  • 4 כוסות קמח
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מי סודה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1/2 כף מלח

למילוי השווארמה פרגית:

  • 1 ק"ג פרגית חתוך לרצועות דקות
  • 1 כף תבלין על האש
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח
  • מעט כמון
  • 1 בצל קצוץ

אופן ההכנה ללאפה במילוי שווארמה פרגית:

הכנת מילוי שווארמה פרגית:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים מלבד הבצל וערבבו היטב, הניחו במקרר למשך שעה לפחות לקבלת הטעמים.
  2. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את רצועות הפרגית המתובלות, והקפיצו במשך 25 דקות עד לבישול.

הכנת הלאפה:

  1. ערבבו בקערה את כל המצרכים ולושו היטב עד לקבלת בצק רך ונעים
  2. התפיחו במשך שעה, צרו עיגולים בינוניים והתפיחו פעם שניה במשך רבע שעה
  3. רדדו לעיגול גדול (לא כ"כ דק), הניחו במולטי שף (אפשר גם במחבת רגילה עם מכסה)
  4. הפכו כל צד עד שנהיה מוכן (אין צורך לשמן את המחבת)         

הרכבת המנה:

  1. מלאו את הלאפה בפרגית המוקפצת, זלפו טחינה, רטבים אהובים והוסיפו ירקות, גלגלו והגישו.            

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון לאפה פרגיות שווארמה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}