זהירות, ממכר
מתכון למוסקה חצילים ברוטב אדום
ארוחת צהרים מפנקת במיוחד, עם מוסקה חצילים ממולאים בבשר ואורז, ברוטב אדום, עסיסי וטעים בטירוף, מאכל ממכר שלא תפסיקו לאכול | הגישו אותו לצד אורז לבן והארוחה שלכם מושלמת
- חני לוין
- ו' טבת התשפ"א
מוסקה חצילים ברוטב אדום צילום: יגאל אמדדי
מתכון למוסקה חצילים ברוטב אדום
זמן הכנה: 50 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.
המצרכים למוסקה חצילים ברוטב אדום:
- 2 חצילים מאורכים גדולים
- 2 כפות מלח דק
למילוי:
- ¼ ק"ג (¼ 1 כוסות) אורז פרסי או בסמטי
- 1/2 ק"ג בשר טחון ( עדיף מנתח דל שומן כמו שריר / צוואר)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל לבן
לטיגון:
- 1 כוס קמח
- 6 ביצים טרופות
- שמן צמחי, לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כוס רסק עגבניות
- 1 כוס עגבניות מרוסקות
- 1 ליטר מים
- 2 כפות סוכר
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה למוסקה חצילים ברוטב אדום:
- הרתיחו סיר עם מים ובשלו את האורז כמו פסטה בערך 8 דקות או עד שהכפיל את נפחו אבל לא התבשל לחלוטין. סננו ותנו לאורז להתקרר.
מילוי החצילים:
- פרסו את החצילים לרוחבם לפרוסות בעובי 6 ס"מ, סה"כ 10 פרוסות.
- כל פרוסת חציל חתכו חריץ עמוק לרוחב – כך שייווצר לכם מראה של סנדוויץ', שמחובר בצד אחד של החציל (חיתכו לעומק של 80%, לא עד הסוף בכדי )
- פזרו מעט מלח על הפרוסות, הניחו אותם על מגבת לספיגת הנוזלים במשך כחצי שעה,
- שטפו את החצילים וייבשו עם נייר מגבת. זה יצמצם במידה ניכרת את ספיגת השמן.
- בקערה ערבבו את הבשר יחד עם האורז (חצי מבושל) והתבלינים.
- מלאו כל פרוסת חציל עם הבשר והאורז בכמות נדיבה עד כדי פתיחת המרווח בין הפרוסות ל4 ס"מ (ראו בתמונה).
- לאחר מילוי כל הפרוסות, הטבילו אותם בקמח ולאח"מ הטבילו בביצים הטרופות.
- חממו מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק לחום בינוני. הכניסו את החצילים וטגנו 4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה (הופכים בזהירות בעזרת 2 כפות). יש לשים לב שהשמן לא חם מדי.
- הוציאו מהשמן והניחו על ניר סופג.
- סדרו את החצילים המטוגנים בתבנית אפייה אחד ליד השני.
הכנת הרוטב:
- הכניסו לסיר את כל המצרכים לרוטב, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ10 דקות, עד להתמזגות הטעמים. תטעמו ותקנו תיבול עם מלח, פלפל או סוכר לפי הצורך.
- צקו את הרוטב על החצילים בתבנית, כסו בניר אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ40 דקות בחום בינוני, עד שהחצילים התרככו והמילוי התבשל לחלוטין.
- הגישו לצד אורז לבן.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות