י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
לכבוד שבת

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר

לכבוד שבת קודש, כשנמצאים בשיא ההכנות ומתחשק להכין פשטידה בשרית וטובה, תמיד כדאי להכין משהו קל ומרשים | מתכון מעולה לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר בשכבות

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר
פשטידת תפוחי אדמה ובשר צילום: מירב מלכה

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר / מירב מלכה.

זמן הכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 50 דקות.

המצרכים לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר:

לפשטידה:

  • 7 תפוחי אדמה
  • צרור כוסברה קצוצה.
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק
  • מעט כורכום
  • 6 ביצים

לבשר:

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כף קמח מצה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר:

  1. בשלו את תפו"א ורסקו אותם לפירה, הוסיפו את הכוסברה ותבלו במלח, פלפל שחור, אבקת מרק ומעט כורכום
  2. בכלי נפרד הפרידו את הביצים, את החלבונים הקציפו לקצף יציב, הוסיפו את הפירה והחלמונים וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. בקערה נפרדת ערבבו היטב את הבשר טחון עם הבצל, קמח מצה, כוסברה, מלח ופלפל שחור.
  4. רפדו בנייר אפיה ושמנו תבנית עגולה בקוטר 22
  5. שפכו חצי מבלילת הביצים והפירה לתבנית, והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות.
  6. הוציאו מהתנור ושפכו מעל את מלית הבשר, הכניסו לתנור לעוד 10 דקות אפיה .
  7. הוציאו מהתנור ושפכו על הבשר את יתרת הבלילה, הכניסו לתנור למשך שעה נוספת.

לממהרים ניתן להכניס בפעם אחת את הפשטידה לתנור:

  1. בשכבה תחתונה שפכו מהלילה מעליה שטחו את מלית הבשר ומעליו שוב בלילה והכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 40 דקות ובסיום 10 דקות על 200 מעלות לקבלת שיזוף.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון פשטידה תפוחי אדמה בשר

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}