מתכון לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות
ארוחת ערב משביע עם פוקאצ'ות טעימות במיוחד בתוספות של עגבניות שרי, גבינת פטה, שמן זית, טימין ובזיליקום היוצרים יחדיו פוקצ'ה מוצלחת וטעימה במיוחד
- חני לוין
- א' טבת התשפ"א
פוקצ'ות אורכות צילום: יגאל אמדדי
מתכון לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות
זמן הכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 45 דקות. זמן אפיה: 17 דקות.
המצרכים לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות:
לבצק:
- 350 ג' קמח (2.5 כוסות)
- 1כף שמרים יבשים / 1/2 שקית שמרים / 1/2 קוביית שמרים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 180 מ"ל מים חמים (חצי כוס + רבע כוס)
תוספות:
- עגבניות שרי חתוכות לחצאים
- טימין
- גבינת פטה
- בזיליקום קצוץ
- שמן זית
- מלח גס
אופן ההכנה לפוקצ'ות אורכות במגוון תוספות:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לבצק ולושו לבצק אחיד, הניחו בצד עם כיסוי והתפיחו במשך כ 45 דקות,
- חלקו את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק לושו היטב וחלקו אותו ל3 כדורים, הניחו בצד להתפחה של כ 20 דקות.
- כל כדור מתחו עם האצבעות או רדדו לפוקצ'ה מאורכת
- צרו בורות בעזרת האצבעות, הברישו את הפוקצ'ה בשמן זית פזרו טימין, מלח גס והניחו את העגבניות, הדקו אותן מעט ופזרו מעל מלח גס.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 225 מעלות, למשך כ 15 דקות, עד להזהבה,
- כאשר הפוקצ'ה מזהיבה פזרו את גבינת הפטה ואת הבזילקום והחזירו לתנור לעוד 2 דקות.
- לפוקצ׳ה פרווה – הורידו את הגבינה מלמעלה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות