מיוחד ליום גשום
מתכון מרק מינסטרונה עם הרבה ירקות
ביום חורפי וגשום מה טעים יותר ממרק?! קבלו מתכון למרק מינסטרונה עם הרבה ירקות, מרק טעים, משביע ומזין עם כל מה שיש במקרר - ירקות, קטניות או מיני דגנים ופסטות, מרק המכיל בתוכו כל טוב
- חני לוין
- א' טבת התשפ"א
מרק מינסטרונה צילום: יגאל אמדדי
מתכון מרק מינסטרונה עם הרבה ירקות
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 70 דקות.
המצרכים מרק מינסטרונה עם הרבה ירקות: (8 מנות)
- 100 גרם שעועית לבנה קטנה (חצי כוס לפני בישול), מושרית ומבושלת עד ריכוך
- 100 גרם גרגרי חומוס (חצי כוס לפני בישול), מושרים ומבושלים עד ריכוך
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- 1/2פלפל ירוק חריף – לא חובה
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
- 3 גזרים, חצויים לאורכם
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1 כף רסק עגבניות
- 10 כוסות מים, או מרק צח מעוף או ירקות
- 3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
- 3 קישואים, חתוכים לפרוסות
- תפרחות משלושה ראשי ברוקולי
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 2 גבעולי תימין
- 2 עלי דפנה
- אבקת מרק עוף
אופן ההכנה מרק מינסטרונה עם הרבה ירקות:
- חממו סיר גדול עם שמן הזית, הוסיפו את הבצל, הפלפל, הסלרי, הגזר והשום, ובשלו על אש בינונית תוך כדי ערבוב במשך 20 דקות.
- הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו היטב.
- הוסיפו את הקטניות המבושלות, מלאו את הסיר במים והוסיפו רסק העגבניות ותבלינים לפי הטעם, והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש ובשלו כחצי שעה, ולאחר מכן הוסיפו את הקישואים והברוקולי, ובשלו עוד 20 דקות בכיסוי חלקי. טועמים ומתקנים תיבול.
- העבירו לקערות הגשה, קשטו בפטרוזיליה ושמיר קצוצים, עטרו בשמן זית, את המרק המוכן ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
- ניתן לטחון למרקם חלק ולהגיש עם שקדי מרק או ניוקי
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות