מקורי ומיוחד
מתכון לקופטה ברנג׳י - קציצות קיפוד
ארוחת צהריים מעניינת וטעימה עם קופטה ברנג'י - קציצות העשויות מפרגית וירק ברוטב עסיסי בתוספת של אורז בסמטי טעים, המוסיפות טעם ומראה נהדר לארוחת צהריים מעולה
- חני לוין
- כ"ט כסלו התשפ"א
קופטה ברנג׳י - קציצות קיפוד צילום: יגאל אמדדי
מתכון לקופטה ברנג׳י - קציצות קיפוד
המצרכים לקופטה ברנג׳י - קציצות קיפוד: (4 מנות)
לאורז:
- 1 כוס אורז בסמטי
לקציצות:
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן שמיר קצוץ
- חופן נענע קצוצה
- 2 שיני שום
- 1 פלפל חריף טרי (אפשר גם פחות)
- 500 גרם פרגיות טחונות
- מלח
- פלפל
- שמן זית לציפוי
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- 2 בצלים קצוצים
- 1 פלפל חריף קצוץ (אפשר פחות)
- 1 שורש סלרי קצוץ
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 2 כוסות מים או ציר עוף
- 1 לימון פרסי
- קורט כורכום
- 2-3 עלי חילבה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה לקופטה ברנג׳י - קציצות קיפוד:
הכנת הקציצות:
- את האורז השרו במים רותחים למשך 20 דקות וסננו אותו
- במעבד מזון או במוט בלנדר טחנו היטב את הכוסברה עם השמיר, הנענע, השום, הפלפל ירוק חריף עד לקבלת תערובת אחידה, והעבירו לקערה.
- הוסיפו את הפרגיות הטחונות, חופן מהאורז, מלח, פלפל, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וצרו קציצות עגולות.
- בעזרת הידיים מרחו את הכדורים בשמן וצפו אותם באורז.
הכנת הרוטב:
- חממו סיר עם שמן זית וטגנו את השום, הבצל, הפלפל החריף והסלרי מספר דקות, עד שהירקות מתרככים, הוסיפו מים או ציר עוף(מים שהעוף התבשל בהם), לימון פרסי, כורכום, מלח, פלפל ועלי חילבה. ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
- הכניסו את הכדורים לסיר עם רוטב, (הרוטב צריך לכסות את הקציצות 1/2 גובה). הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.
- כסו את הסיר ובשלו במשך 30 עד 45 דקות, עד שהאורז המצפה את הקציצות מתבשל היטב.
- הגישו עם לימון לסחיטה מעל הקציצות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות