מהמטבח הפרסי
מתכון למרק גונדי עם קציצות עוף משודרג וחריף
ארוחת צהריים עם מאכל מהמטבח הפרסי: מרק גונדי - קציצות עוף טעימות ומיוחדות, בתיבול חריף ועסיסי, הנותן טעם מיוחד לארוחת צהריים מושלמת
- חני לוין
- כ"ח כסלו התשפ"א
מרק גונדי עם קציצות עוף צילום: יגאל אמדדי
מתכון למרק גונדי עם קציצות עוף משודרג וחריף
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן בישול: 40 דקות.
המצרכים למרק גונדי עם קציצות עוף משודרג וחריף:
למרק:
- כרפס
- גזר חתוך לעיגולים
- 1 בצל רצועות
- 1/4 כפית הל טחון
- 1 כפית כורכום
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
- 2 לימונים פרסיים סחוטים
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- מעט אבקת מרק
- שאטה טחונה
- בהרט
לקציצות:
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1/2 ק"ג חזה עוף נקי משומן וגידים/ עוף טחון
- 150 גרם קמח חומוס קלוי
- 1 בצל לבן קצוץ
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- מעט אבקת מרק
- שאטה טחונה
- כרפס
- אגוז מוסקט
- בהרט
- 1 ביצה
אופן הכנה למרק גונדי עם קציצות עוף משודרג וחריף:
הכנת המרק:
- חממו סיר עם מים והוסיפו את כל המרכיבים למרק, ערבבו היטב, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.
הכנת הקציצות:
- חותכים את חזה העוף לפרוסות.
- הכניסו למעבד מזון את העוף, הבצל הקצוץ, ההל, הכורכום, הכוסברה וטחנו לתערובת אחידה, הוסיפו למעבד המזון את קמח החומוס, מלח ופלפל והמשיכו לטחון.
- צרו מהתערובת כדורים עגולים ויפים, בגודל של כדור טניס.
- הוסיפו את הכדורים למרק ובשלו על אש נמוכה כ-40 דקות.
- יוצקים לכל קערה מרק עם כדור גונדי
- פזרו מעט כוסברה קצוצה והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות