כ"ד כסלו התשפ"ה
25.12.2024
טעים ומשביע

מתכון לניוקי בטטה עם אפונה ובצל

ארוחת צהרים טעימה ומגוונת שהילדים פשוט יזללו, מתכון לניוקי בטטה בשילוב בצלים ואפונה ירוקה על מבחר רטבים ותיבול שישאיר לכם טעם של עוד

מתכון לניוקי בטטה עם אפונה ובצל
ניוקי בטטה עם אפונה ובצל צילום: שולמית שחר

מתכון לניוקי בטטה עם אפונה ובצל

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 10 דקות

המצרכים לניוקי בטטה עם אפונה ובצל:

  • 6 בצלים גדולים
  • 1 ק"ג ניוקי בטטה
  • 1/2 ק"ג אפונה ירוקה

לתיבול:

  • 1/2 כוס שמן (חד פעמית קרה)
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב סויה מתוק
  • 6 כפות סילאן
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה גרוסה לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה לניוקי בטטה עם אפונה ובצל:

  1. חיתכו את הבצל לרצועות דקות.
  2. בסיר חממו שמן וטגנו את הבצל על אש בינונית נמוכה, הוסיפו את כל מרכיבי התיבול וערבבו מידי פעם (המתינו בסבלנות עד להשחמה, זה לוקח זמן)
  3. בינתיים בשלו את הניוקי בסיר עם מים ומלח לפי הוראות יצרן, סננו ושטפו היטב.
  4. בסיר נפרד בשלו את האפונה במים עם מלח למשך מספר דקות, סננו ושטפו היטב.
  5. כאשר הבצל השחים והנוזלים הצטמצמו, הוסיפו את הניוקי והאפונה, והעבירו לאש קטנה נמוכה. ערבבו מידי פעם עד לספיחת הטעמים

הגישו חם ובתאבון.

המתכון מאת: שחר שולמית

 

מתכון ארוחת צהריים אפונה בצל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}