מהמטבח המרוקאי
מתכון לשבקייה: כך יוצרים את המאכל המושלם הזה • צפו
שבקייה - עוגייה מתוקה מגולגלת בסירופ עם שומשום מעל, מיוחדת בטעמה ומגיעה אלינו מהמטבח המרוקאי; כל ביס שלה גן עדן קריספי ומתוק • כך יוצרים את הצורה המסובכת שלה, לא תאמינו כמה זה קל
- חני לוין
- כ"ו כסלו התשפ"א
שבקייה צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת השבקייה. קרדיט: נועם זיגדוןשבקייה -נועם זיגדון
מתכון לשבקייה
זמן הכנה: 25 דקות. זמן טיגון: 2 עד 3 דקות
המצרכים לשבקייה:
כוס מדידה חד פעמית חמה 240 מ"ל
לבצק:
- 600 גר קמח מנופה
- 1 כוס מים
- 1 מרגרינה
- 1 כף חומץ
לסירופ:
- 1/2 ק"ג סוכר
- 1.5 כוסות מים (חד פעמי חמה)
- 4 טיפות זהר (מי ורדים)
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה לשבקייה:
הכנת הבצק:
- בסיר רחב הכניסו את המים, החומץ והמרגרינה והביאו לרתיחה, הורידו מהאש וצננו מעט, הוסיפו את הקמח ולושו לבצק רך.
הכנת הסירופ:
- הכניסו את כל המצרכים לסיר והרתיחו על האש במשך כ-20 דקות
הכנת השבקייה:
- חלקו את הבצק ל- 4-5 עיגולים
- פיתחו כל חלק למלבן, פזרו מעט קמח וגלגלו לרולדה, כסו במגבת
- כל רולדה חתכו לחתיכות בגודל 4 ס"מ, רדדו כל חלק לריבוע דק
- בעזרת גלגלת או סכין חירצו כ4 חריצים באמצע (לא עד הסוף)
- בעזרת הידים ובעדינות הרימו את הבצק עם פסי החיתוך באמצע ותפסו רצועה אחת ולדלג על רצועה ולתפוס את הבאה. ובעדינות הניחו על מגש מקומח.
- חממו סיר עם 1 ליטר שמן, כאשר השמן חם הכניסו חתיכה קטנה של בצק לבדיקת החום, אם היא צפה סימן שהשמן מספיק חם אם היא משחימה במהירות הנמיכו מעט את האש.
- הכניסו את השבקיות לשמן ולאחר הזהבה הפכו צד בעזרת מזלג.
- הניחו בקערה וצננו. לאחר הצינון הטבילו כל שבקייה בסירופ שהכנתם לפני.
- פזרו שומשום והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות