י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
מהמטבח המרוקאי

מתכון לשבקייה: כך יוצרים את המאכל המושלם הזה • צפו

שבקייה - עוגייה מתוקה מגולגלת בסירופ עם שומשום מעל, מיוחדת בטעמה ומגיעה אלינו מהמטבח המרוקאי; כל ביס שלה גן עדן קריספי ומתוק • כך יוצרים את הצורה המסובכת שלה, לא תאמינו כמה זה קל

מתכון לשבקייה: כך יוצרים את המאכל המושלם הזה • צפו
שבקייה צילום: נועם זיגדון

שבקייה -נועם זיגדון
אופן הכנת השבקייה. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון לשבקייה

זמן הכנה: 25 דקות. זמן טיגון: 2 עד 3 דקות

המצרכים לשבקייה:

כוס מדידה חד פעמית חמה 240 מ"ל

לבצק:

  • 600 גר קמח מנופה
  • 1 כוס מים
  • 1 מרגרינה
  • 1 כף חומץ

לסירופ:

  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 1.5 כוסות מים (חד פעמי חמה)
  • 4 טיפות זהר (מי ורדים)
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה לשבקייה:

הכנת הבצק:

  1. בסיר רחב הכניסו את המים, החומץ והמרגרינה והביאו לרתיחה, הורידו מהאש וצננו מעט, הוסיפו את הקמח ולושו לבצק רך.

הכנת הסירופ:

  1. הכניסו את כל המצרכים לסיר והרתיחו על האש במשך כ-20 דקות

הכנת השבקייה:

  1. חלקו את הבצק ל- 4-5 עיגולים
  2. פיתחו כל חלק למלבן, פזרו מעט קמח וגלגלו לרולדה, כסו במגבת
  3. כל רולדה חתכו לחתיכות בגודל 4 ס"מ, רדדו כל חלק לריבוע דק
  4. בעזרת גלגלת או סכין חירצו כ4 חריצים באמצע (לא עד הסוף)
  5. בעזרת הידים ובעדינות הרימו את הבצק עם פסי החיתוך באמצע ותפסו רצועה אחת ולדלג על רצועה ולתפוס את הבאה. ובעדינות הניחו על מגש מקומח.
  6. חממו סיר עם 1 ליטר שמן, כאשר השמן חם הכניסו חתיכה קטנה של בצק לבדיקת החום, אם היא צפה סימן שהשמן מספיק חם אם היא משחימה במהירות הנמיכו מעט את האש.
  7. הכניסו את השבקיות לשמן ולאחר הזהבה הפכו צד בעזרת מזלג.
  8. הניחו בקערה וצננו. לאחר הצינון הטבילו כל שבקייה בסירופ שהכנתם לפני.
  9. פזרו שומשום והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון מרוקאי מאכל מטוגן

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}