סופגניות אפויות במילוי שוקולד בלונדי
קבלו הצעה למתכון מנצח של סופגניות מושלמות, המתיאמות במיוחד לאירוח בחנוכה
- כתבה מקודמת
- כ"א כסלו התשפ"א
סופגניות אפויות זהובות, רכות ואווריריות במיוחד עם הפתעת קוביות שוקולד בלונדי שמתגלה בביס הראשון וציפוי שוקולד בלונדי מומס. מושלמות לאירוח בחנוכה!
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 3 שעות רמת קושי: בינוני כמות: 16-20 סופגניות במשקל 30 גרם כ"א
מצרכים
לסופגניות:
250 גרם (כוס ו-3/4) קמח
5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
25 גרם (2 כפות) סוכר
50 גרם חמאה רכה
1 חלמון
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
1/4 כפית מלח
למילוי:
1 חפיסה שוקולד בלונדי במילוי קרם בטעם שמנת
להברשה:
2-3 כפות שמן
לציפוי:
1 חפיסה שוקולד בלונדי במילוי קרם בטעם שמנת
שקדים שלמים קלויים
אופן ההכנה:
סופגניות: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חלמון, חלב ומלח ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך 1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות ומחלקים אותו ל-16-20 חלקים שווים.
במרכז כל פיסת בצק נועצים קוביית שוקולד בלונדי, סוגרים ויוצרים עיגול מהודק.
מסדרים נייר אפייה משומן על גבי תבנית תנור ומניחים את הסופגניות על גבי התבנית במרווחים.
מברישים את החלק העליון של הסופגניות בשמן.
מכסים ומתפיחים במשך 40-50 דקות או עד שהסופגניות תפוחות.
מברישים שוב במעט שמן.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים במשך 15-20 דקות או עד הזהבה.
ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לחלוטין. מועכים את השקדים לחתיכות גדולות ומערבבים יחד עם השוקולד.
בעזרת כפית שמים מעט ציפוי שוקולד בלונדי על גבי כל סופגניה ומניחים לו לנזול על הדפנות.
מקשטים כל סופגניה בשקד שלם (לא חובה) ומגישים מיד.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות