מהמטבח הטריפוליטאי
צפו: מתכון למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש
מרק אדום ומהיר הכנה שיתאים במיוחד לימי החורף הקרירים, בשילוב של עגבניות בתוספת פלפל ירוק הנותן את הטעם החריף אש, עם בצקניות – קיקוט העשויות מקמח ונותנות למרק מרקם מיוחד וסמיך
- חני לוין
- כ' כסלו התשפ"א
מרק עגבניות עם בצקניות קיקוט צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת מרק עגבניות עם בצקניות. קרדיט: נועם זיגדוןמרק עגבניות עם בצקניות - נועם זיגדון
מתכון למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש
זמן ההכנה: 15 דקות. זמן בישול: 10 דקות.
המצרכים למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש:
למרק:
- 3 כפות רסק עגבניות
- 6 שיני שום פרוס
- 2 פלפל ירוק חריף חתוך
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפיות כמון
- 1 כפית קימל טחון
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס שמן
- 6-8 כוסות מים
- 1/2 לימון סחוט
לבצקניות:
- 1 כוס קמח
- 1 כוס מים
- מעט מלח
- 3 כפות שמן
- ניתן להגדיל את הכמות לפי גודל הסיר
אופן ההכנה למרק עגבניות עם בצקניות – קיקוט חריף וטעים אש:
- חממו סיר עם השמן והוסיפו את הפפריקה, חממו במשך 2 דקות,
- הוסיפו מעט מים, פלפל חריף, שום ורסק עגבניות, והביאו להשחמה במשך 3-4 דקות.
- תבלו בתבלינים, הוסיפו את יתר המים והביאו לרתיחה.
הכנת הבצקניות:
- בקערה ערבבו את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
- שפכו את הבלילה לתוך המרק באיטיות, תוך כדי ערבוב והוסיפו את הלימון, בשלו כ10 דקות נוספות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות