לכבוד שבת וישלח
מתכון לעלי גפן ממולאים באורז ובשר
מחפשים מתכון לממולאים לכבוד שבת המתכון הזה מושלם עבורכם, עם עלי גפן במילוי בשר ואורז, בתוספת ירקות קצוצים המוסיפים למילוי טעם מיוחד, נסו ותתענגו
- חני לוין
- י"ז כסלו התשפ"א
עלי גפן ממולאים באורז ובשר צילום: יגאל אמדדי
מתכון לעלי גפן ממולאים באורז ובשר
זמן הכנה: 35 דקות. זמן בישול: שעה וחצי.
המצרכים לעלי גפן ממולאים באורז ובשר:
חומרים ל- 10 מנות:
- 1 כוס אורז מושרה במים רותחים לשעה
- 250 גר' עלי גפן חלוטים (או לחילופין עלי גפן משומרים במים רותחים לדקה)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4 שיניי שום טריות
- 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
- 2 יח' עגבניות חתוכות לקוביות
- 250 גר' בשר בקר טחון דק
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן / שחור
- 1/2 כפית בהרט
- 1 כף אבקת מרק
לרוטב:
- 2 יח' עגבניות פרוסות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית מלח לימון
- 1 כף אבקת מרק
- מעט אגוז מוסקט
- 1/2 לימון סחוט
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה לעלי גפן ממולאים באורז ובשר:
- שטפו את האורז המושרה במים קרים זורמים וסננו.
- הכניסו את עלי הגפן למים רותחים למשך כדקה.
- קלפו ושטפו את כל הירקות וקצצו אותם דק,
- העבירו את האורז לקערה, הוסיפו את הבשר, ירקות קצוצים, שמן, מלח, פלפל, וערבבו עד לקבלת עיסה אחידה.
- הניחו את עלי הגפן על משטח עבודה.
- הניכו מעט מהמלית על קצה העלה, קפלו את הקצוות למרכז וגלגלו לרול קטן ואטום.
- יש להשאיר כ– 5-6 עלים שישמשו לריפוד הסיר לבישול.
- רפדו סיר רחב בפרוסות העגבניות ועלי הגפן.
- והניחו מעל את כל העלים הממולאים, בצורת סידור עגול מהדופן למרכז.
לרוטב:
- את כל חומרי הרוטב ערבבו יחדיו וצקו מעל לעלים.
- בשלו על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי. אם יש צורך הוסיפו מים.
- ניתן לפזר מלמעלה פרוסות לימון שטוף היטב.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות