יוקרתי ואהוב על כולם
מתכון לטארט קצפת עם פירות / פיצוחים
מחפשים קינוח יוקרתי ואהוב על כולם? טארטלטים במילוי פיצוחים או קצפת עם פירות יעשו את האירוח שלכם מיוחד יותר, מתאים לכל אירוע חגיגי או כמנה אחרונה בסעודת שבת
- חני לוין
- ט"ז כסלו התשפ"א
טארט קצפת ופירות צילום: מוריה צפירה
מתכון לטארט קצפת עם פירות / פיצוחים
המצרכים לטארט קצפת עם פירות / פיצוחים:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- שקית אבקת סוכר
- 200 גר' מרגרינה
- 1 ביצה
לקצפת:
- 1 ריץ
- 1 חב' פודינג ווניל (3 כפות גדושות)
לפרי מעל הקצפת:
- קוביות אננס או כל פרי אהוב אחר
למילוי פיצוחים:
- אגוזי פקאן מסוכרים
- קשיו
- שקדים
- בוטנים
לסירופ:
- 1/4 כוס ריצ'
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס סוכר חום
- 50 גר' מרגרינה
אופן ההכנה לטארט קצפת עם פירות / פיצוחים:
הכנת הבצק:
- הכניסו הכל לקערה ולושו עד לקבלת בצק אחיד, הכניסו למקרר למשך חצי שעה.
- הוציאו מהמקרר רדדו את הבצק וקרצו לפי הגודל הרצוי, הכניסו לתבניות הטארטלטים וחוררו את תחתית הטארט, הקפיאו אותם במשך 20 דקות.
- הוציאו מההקפאה והכניסו מיד לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה וצננו.
- מלאו במילוי שברצונכם למלא ושמרו בקירור.
הכנת מילוי קצפת ופירות:
- הקציפו את הריץ עם פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
- זלפו את הקצפת בעזרת שקית זילוף עם צנטר פרח לתוך הטראטלטים והניחו מעל אננס לקישוט או כל פרי אהוב אחר.
הכנת מלית הפיצוחים:
- את מילוי הפיצוחים מכניסים לטארטלטים כשהם לפני אפיה ואופים אותם יחד עם הפיצוחים והסירופ.
- על האש חממו את כל המצרכים לסירופ, עד לקבלת מרקם חלק.
- הניחו את הפיצוחים על הטראטלטים ושפכו מעליהם כף סירופ, הכניסו לתנור ל10 דקות עד שהסירופ מבעבע.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: מוריה צפירה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות