הילדים לא יפסיקו לאכול
מתכון למאפה טורקי אסלי עם תפו"א וגבינה • צפו
מאפה חדש ומעניין מהמטבח הטורקי של תפוחי אדמה וגבינה צהובה בטעם מושלם, הילדים לא יפסיקו לאכול וארוחת הערב תהיה יוקרתית ומשביע
- חני לוין
- ט"ז כסלו התשפ"א
מאפה תפו''א וגבינה טורקי אסלי צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת מאפה תפו"א וגבינה טורקי אסלי. קרדיט: נועם זיגדון מאפה תפו\
מתכון למאפה תפו"א וגבינה טורקי אסלי
זמן הכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 45 דקות. זמן אפיה: 35 דקות.
המצרכים למאפה תפו"א וגבינה טורקי אסלי:
- (כוס מדידה חד פעמי קרה)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 חלבונים + 1 חלמון
- (את החלמון השני + 2 כפות שמן משאירים בצד להברשה לפני האפיה).
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות חלב
- 2 כפיות מלח
- 3 תפוחי אדמה בנוניים מגורדים
- 2 כוסות גבינה מגורדת
- ½ חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 6 כוסות קמח מנופה.
אופן ההכנה למאפה תפו"א וגבינה טורקי אסלי:
- לושו הכל לעיסה צמיגה ודביקה.
- הרטיבו את היד במים שעורבבו עם כמה טיפות שמן ושחררו את הבצק מדפנות הקערה, לושו מלמעלה בדחיפות של אגרוף. שטחו ויישרו יפה את הבצק, ומרחו עליו עם היד קצת מהמים המשומנים.
- כסו בניילון נצמד ומגבת והניחו להתפחה למשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- שמנו תבנית בנונית עם - 1 כף חמאה מומסת.
- הורידו את האויר מהבצק ושפכו אותו לתבנית.
- עם יד רטובה מהמים המשומנים שטחו ויישרו את הבצק כך שימלא באופן אחיד את כל התבנית.
- באמצעות אצבעות היד הרטובה חלקו את הבצק שבתבנית לרוחב לרצועות, ואז באמצע לאורך את כל הרצועות לשני חלקים. (כך שיווצר לכם כעוגה חתוכה למלבנים)
- בתוך הפסים שייצרתם תחבו פרוסות של גבינה צהובה. (במקור גבינת צ'דר / אֶדָם )
- הברישו מלמעלה בעזרת מברשת את חלמון הביצה שעורבב עם 2 כפות שמן.
- פזרו מעט שומשום וקֶצַח.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על-180° במשך כ - 30 עד 35 דקות עד להזהבה וקפיצי למגע.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות