מרקם חדש ועסיסי
ארוחת ערב עשירה: מתכון לחמניות במילוי טונה חריפה
ארוחת ערב חגיגית מכינים עם לחמניות במלית טונה המתובלת עם פלפל חריף בשילוב עגבניות, שום, כוסברה ובצל, הנותנים לטונה מרקם חדש ועסיסי עם טעם מגוון של ארוחת ערב עשירה
- חני לוין
- ט"ו כסלו התשפ"א
לחמניות במילוי טונה צילום: עלית כהן
מתכון לחמניות בטונה חריפה
זמן הכנה: 15 דקות. זמן התפחה: שעה וחצי. זמן אפיה: 30 דקות.
המצרכים ללחמניות במילוי טונה חריפה:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 4 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כוסות מים פושרים (כוס ח"פ קרה)
- 1/2 כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפייה
למילוי הטונה:
- 3 קופסאות נתחי טונה
- 1 בצל קצוץ
- 3 עגבניות בינוניות שטופות וקלופות חתוכות לקוביות קטנטנות
- פלפל ירוק חריף קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- חופן כוסברה קצוצה
- כמון
- פלפל שחור
- צילי גרוס
- שמן זית
- פפריקה
- מלח
אופן ההכנה לחמניות במילוי טונה חריפה:
הכנת הבצק:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו עד לקבלת בצק אחיד. התפיחו במשך שעה.
- הורידו אויר לבצק והתפיחו עוד 20 דקות.
- חלקו את הבצק לכדורים והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
הכנת המלית:
- הכניסו לקערה את כל המצרכים וערבבו היטב.
- הניחו על כל כדור בצק מהטונה ולחצו היטב עד להיווצרות של פיתה ומעליה טונה.
- אופן מילוי הלחמניות. קרדיט: עלית כהןמילוי לחמניות טונה - עלית כהן
- פזרו סביב לטונה שומשום לטעם מיוחד ולמראה מרשים יותר.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 עד 30 דקות, עד להזהבה.
- הוציאו מהתנור והגישו חם.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עלית כהן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות