סעודת שבת קומפלט
מתכון לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות
השבוע אין צורך לחשוב על הכנת סעודת שבת, המתכון שלפניכם מארגן לכם הכל יחד, 3 מתכונים בסעודה אחת, עם כבד עוף ובצל מקורמל, על מצע קרם תפוחי אדמה בהגשה לצד טורטיות עסיסיות ממולאות בכבד מטובל
- חני לוין
- ג' כסלו התשפ"א
כבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות צילום: הדסה ברוכים
מתכון לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות
המצרכים לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות:
לכבד:
- כבד עוף לפי כמות הסועדים
- 2 בצלים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף סילאן
- רוטב טרייאקי
- 1/2 כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור
לקרם תפוחי אדמה:
- תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
- 1 בצל קטן
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט גינגר (לא חייב)
למילוי הטורטיה:
- 1/2 מכמות הכבד שטוגן עם הבצל.
- צרור כוסברה/ פטרוזיליה קצוץ
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית גריל עוף
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1 כוס מתפוחי האדמה שבישלנו.
לטורטיות:
- טורטיות לפי כמות הסועדים
- פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 כף גדושה קמח
- 2 כפות מים
- שומשום
- קצח (לא חייב)
אופן ההכנה לכבד עוף ובצל מקורמל על מצע קרם תפוחי אדמה לצד טורטיות ממולאות:
הכנת כבד העוף:
- התחילו בצליית הכבדים.
- טגנו את 2 הבצלים עד להשחמה יפה, הוסיפו את הכבד וערבבו
- העבירו מחצית מהכמות לקערה נפרדת למילוי הטורטיות.
- בחזרה לחצי הממשיך את הטיגון, הוסיפו כפית סוכר וסילן וערבבו עד לקירמול יפה.
- הוסיפו את הטריאקי, הכורכום מלח והפלפל שחור.
- ערבבו כדקה וכבו את האש.
הכנת קרם תפוחי אדמה:
- בשלו את תפוחי האדמה עם הבצל, גינגר וכפית המלח עד לריכוך מלא
- רסקו את תפוחי האדמה עם מי הבישול או טחנו עם בלנדר.
הכנת הטורטיות:
- במחצית הכבד שהוצאנו לקערה הוסיפו כוס מתפוחי האדמה המבושלים, כוסברה/ פטרוזיליה, כורכום תבלין גריל עוף, מלח, פלפל שחור ורסקו גס.
- מלאו את הטורטיות, בצלחת טרפו ביצה ובצלחת שניה מלאו פירורי לחם עם, הטבילו את הטורטיות בצלחת הביצה ולאחר מכן בצלחת פירורי הלחם. לטורטיות קריספיות במיוחד חיזרו על פעולת הציפוי פעמיים.
- טגנו עד להשחמה יפה.
הרכבת המנה:
- בצלחת עמוקה מיזגו 2 מצקות מקרם תפוחי האדמה
- מעל הניחו את הכבד המקורמל.
- לצידו הניחו את הטורטיות חתוכים באלכסון.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: הדסה ברוכים
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות