מתכון לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים
לכבוד ראש חודש כסליו הנה לכם מתכון מוצלח במיוחד של סופגניות ודונאטים, עם הסבר מקסים להכנה נכונה בכדי שהתוצאה הסופית תוציא לכם סופגניות אווריריות ומוצלחות
- חני לוין
- כ"ט חשון התשפ"א
סופגניות ודונאטים צילום: דניאל שושן
מתכון לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים
המצרכים לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים:
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף מלח ולערבב
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כפות עראק או וודקה/ אני השתמשתי במשקה רום.
- 4 ביצים
- 1.5 כוסות ח'פ מים חמימים.
לסופגניות:
- ריבת תות למילוי
- אבקת סוכר לפיזור
לדונאטים:
לציפוי שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות מים
- 1 כף מרגרינה
לציפוי ריבת חלב:
- 3 כפות ריבת חלב
- 100 גרם שוקולד לבן
לציפוי לוטוס:
- 3 כפות לוטוס
- 100 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה לסופגניות ודונאטים מוצלחים וטעימים:
הכנת הבצק:
- הכניסו את כל המצרכים לקערה ועבדו לבצק אחיד
- התפיחו עד להכפלת הנפח.
- הורידו את האויר והתפיחו שנית
הכנת הסופגניות:
- על משטח מקומח מעט רדדו את כל הבצק לעובי סמ' בערך,( בערך לגובה פיתה. )
- קירצו עיגולים עם כוס רחבה והניחו כל אחד על קוביה של נייר אפיה גזור.
- כסו במגבת והתפיחו שוב.
- חממו סיר רחב עם 1 ליטר שמן כאשר השמן רותח, הנמיכו מעט את האש
- הכניסו את הסופגניות וטגנו משני הצדדים עד להזהבה.
- הוציאו על נייר אפיה, הזריקו ריבה ופזרו אבקת סוכר.
הכנת הדונאטים:
- על משטח מקומח מעט רדדו את כל הבצק לעובי סמ' בערך,( בערך לגובה פיתה. )
- קירצו עיגולים עם כוס רחבה והניחו כל אחד על קוביה של נייר אפיה גזור.
- עם צנתר קירצו את העיגול הפנימי, כסו במגבת והתפיחו שוב.
- חממו סיר רחב עם 1 ליטר שמן כאשר השמן רותח, הנמיכו מעט את האש
- הכניסו את הדונאטים וטגנו משני הצדדים עד להזהבה.
- הוציאו על נייר אפיה.
לעיטור הדונאטים:
לציפוי שוקולד: המיסו במיקרוגל- 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות מים, 1 כף מרגרינה, ערבבו היטב, הטבילו את הדונאטים מצד אחד וקשטו כרצונכם
לציפוי ריבת חלב: המיסו במיקרוגל- 3 כפות ריבת חלב עם 100 גרם שוקולד לבן ערבבו היטב, הטבילו את הדונאטים וקשטו כרצונכם
לציפוי לוטוס: המיסו במיקרוגל- 3 כפות לוטוס עם 100 גרם שוקולד לבן, ערבבו היטב, הטבילו את הדונאטים וקשטו כרצונכם
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: דניאל שושן – בעלת קונדיטוריה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות