בטעם שתרצו לחזור אליו
מתכון לרולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת
קינוח מרשים וטעים במיוחד: מתכון לרולדת במילוי קרם בטעם וניל בעיטור פסיפלורה עסיסית וטעימה ונותנת את המראה המושלם לעוגה בטעם שתרצו לחזור אליו
- חני לוין
- כ"ח חשון התשפ"א
רולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת צילום: דניאל שושן
מתכון לרולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת
המצרכים לרולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת:
5-6 פסיפלורה
לבסיס הרולדה:
- 4 ביצים גדולות שלמות
- קורט מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כף שמן קנולה.
- 3/4 כוס קמח.
לקרם וניל:
- 1 שמנת מתוקה קטנה 250 מל'
- 1/2 כוס חלב
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 שמנת חמוצה
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה לרולדת קרם וניל פסיפלורה מיוחדת:
הכנת בסיס הרולדה:
- הכניסו למיקסר את הביצים והתחילו להקציף הוסיפו את המלח, הסוכר, הקציפו במשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
- המשיכו להקציף באיטיות והוסיפו תמצית וניל, אבקת אפיה ושמן עד לקבלת מרקם אחיד.
- עצרו את ההקצפה והטמיעו פנימה את הקמח בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם חלק.
- רפדו תבנית בנייר אפיה ורססו עליו מעט שמן, שפכו פנימה את הבלילה ושטחו.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ12 עד 15 דקות, עד להזהבה.
- הוציאו מהתנור את העוגה והפכו אותה בעדינות על מגבת יבשה ונקיה.
- קלפו בזהירות את הנייר אפיה, וגלגלו את המגבת לצורת רולדה. עד לצינון מלא של העוגה.
הכנת הקרם:
- למיקסר הכניסו שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל, שמנת חמוצה וסוכר, הקציפו היטב עד לקבלת קצף יציב. הכניסו 2 כפות מהקצף לשקית זילוף עבור הקישוט על הרולדה.
הרכבת הרולדה:
- הוציאו לכוס 5-6 פסיפלורות.
- פיתחו את הרולדה ופזרו על הבצק כ80% מהפסיפלורה והשאר שימרו לחלק העליון לקישוט.
- מרחו מעל את קרם הוניל וגלגלו את הרולדה
- קשטו את פני הרולדה בפסיפלורה והקרם ששמרנו.
- הכניסו לקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: דניאל שושן – בעלת קונדיטוריה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות