טעים וקל להכנה
מתכון לזלביה תימנית לצד עגבניות מגורדות וביצה קשה
חולמים לדעת כיצד מכינים? המתכון הטעים והקל להכנת זלביה תימנית, רק תגישו אותה לצד עגבניות מגורדות בטיבול עסיסי, סחוג וביצה קשה, והארוחה שלכם תהיה טעימה במיוחד
- חני לוין
- כ"ח חשון התשפ"א
זלביה תימנית צילום: יגאל אמדדי
מתכון לזלביה תימנית
המצרכים לזלביה תימנית:
- כ-14 יחידות:
- 1/2 ק"ג קמח
- 30 גרם שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר (בכוס חד פעמית)
- 1 ביצה
- 2 כוסות מים (או פחות, עד שהבצק רך)
- מלח
- 1 כף מלח מחוקה
- 1/2 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה לזלביה תימנית:
- ערבבו בקערה את כל החומרים יחד מלבד המים, את המים הוסיפו בסוף עד שהבצק ניהיה רך.
- התפיחו את הבצק: מוללו והקפיצו אותו על כף היד במשך 7 דקות. לחילופין ניתן לערבב במיקסר עם מלוש/וו גיטרה במשך 5 דקות במהירות בינונית עד מהירה.
- כשהבצק מעובד, תנו לו לנחוח ולתפוח במשך חצי שעה מכוסה במגבת/נייר כסף, על השיש.
- חממו מחבת עם חצי כוס שמן לטיגון: שמנו את הידיים בשמן, וצרו עיגולים קטנים ממעט בצק, שטחו אותם כדי שיהיו דקיקים, והניחו עם שתי הידיים על המחבת.
- אל תתנו לו להיטגן הרבה , אלא הפכו כמה שניות לאחר שנחת על המחבת, אחרת הוא יישרף.
- לאחר שהפכתם, הורידו מהאש והניחו על נייר סופג.
- הגישו לצד עגבניות מגורדות, סחוג וביצה קשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות