מרשימה וטעימה
מתכון לרולדה עם קרם ריבת חלב בטעם משגע
מחפשים עוגת רולדה מוצלחת וטעימה? העוגה הזו חלבית מרשימה וטעימה מאוד, מתאימה לאחר הקידוש בשבת בבוקר ומשאירה תמיד טעם של עוד
- חני לוין
- כ"ה חשון התשפ"א
רולדה עם קרם ריבת חלב צילום: דניאל שושן
מתכון לרולדה עם קרם ריבת חלב בטעם משגע
המצרכים לרולדה עם קרם ריבת חלב בטעם משגע:
לבסיס הרולדה:
- 4 ביצים גדולות שלמות
- קורט מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כף שמן קנולה.
- 3/4 כוס קמח.
לקרם ריבת חלב:
- 1 שמנת מתוקה קטנה 250 מל
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 שמנת חמוצה
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ריבת חלב.
- ריבת חלב לעיטור מלמעלה
אופן ההכנה לרולדה עם קרם ריבת חלב בטעם משגע:
הכנת בסיס הרולדה:
- הכניסו למיקסר את הביצים והתחילו להקציף הוסיפו את המלח, הסוכר, הקציפו במשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
- המשיכו להקציף באיטיות והוסיפו תמצית וניל, אבקת אפיה ושמן עד לקבלת מרקם אחיד.
- עצרו את ההקצפה והטמיעו פנימה את הקמח בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם חלק.
- רפדו תבנית בנייר אפיה ורססו עליו מעט שמן, שפכו פנימה את הבלילה ושטחו.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ12 עד 15 דקות, עד להזהבה.
- הוציאו מהתנור את העוגה והפכו אותה בעדינות על מגבת יבשה ונקיה.
- קלפו בזהירות את הנייר אפיה, וגלגלו את המגבת לצורת רולדה. עד לצינון מלא של העוגה.
הכנת הקרם:
- במיקסר הקציפו את השמנת המתוקה והחלב, הוסיפו את השמנת החמוצה, הסוכר ופודינג ריבת חלב. הקציפו היטב עד לקבלת קצף יציב ורך.
הרכבת הרולדה:
- פיתחו את הרולדה ומרחו מעליה את הקרם. הניחו בצד 2 כפיות מהקרם לזילוף, בכדי לקשט מלמעלה.
- גלגלו את הרולדה וקשטו עם שקיות הזילוף על פני השטח העליון עיטור כרצונכם.
- הכניסו ריבת חלב לשקית זילוף וקשטו בנקודות או פרחים בין הקרם, לקבלת מראה מרשים ויפיפה.
- הכניסו לקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: דניאל שושן – בעלת קונדיטוריה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות