המאכל האהוב אצלכם בבית
מתכון לסושי הפוך חלומי ומנצח
חולמים לדעת איך מכינים את הסושי, מסתבר שזה לא כ"כ מסובך רק תשיגו את המצרכים הנדרשים, ותוכלו להכין את הסושי הזה לגמרי לבד, נסו וגלו שגם אתם מסוגלים להיות שפים
- חני לוין
- כ"ד חשון התשפ"א
סושי הפוך חלומי ומנצח צילום: יגאל אמדדי
מתכון לסושי הפוך חלומי ומנצח
מצרכים לסושי הפוך חלומי ומנצח:
- מחצלת לגלגול
- דפי אצה נורי
- 2 כוסות אורז עגול לסושי
- 1 כך גדושה סוכר
- 1/2 כף חומץ אורז
- 1/2 כפית מלח
למילוי הסושי:
- מלפפון
- גזר
- בטטה מטוגנת
- בצל ירוק
- אבוקדו
- אופציה לגמבה
- פטריות פורטובלו לאחר השרייה במים חמים
- סלומון או טונה
- ניתן לטגן עד להזהבה או בשר נע לא מבושל
אופן ההכנה לסושי הפוך חלומי ומנצח:
- שטפו היטב 2 כוסות אורז ובשלו עם 2 וחצי כוסות מים.
- בתום בישול האורז כשהוא חם, הוסיפו את החומץ לאורז עם המלח והסוכר וערבבו היטב
- את הירקות חיתכו לרצועות ארוכות ודקות.
- את פילה הסלמון או הטונה פרסו לפרוסות דקות.
- הניחו ניילון נצמד על מחצלת לגלגול סושי.
- הרטיבו מעט את הידיים, קחו מהאורז ושטחו על דפי האצה בצד המחוספס שכבה של 1 ס"מ לאורך של 10 ס"מ בערך ורוחב של דפי אצה.
- הניחו את דפי האצה על המחצלת הפוך (ניתן להוסיף על האורז שומשום קלוי, בצל יבש מתובלן, קצח, שומשום קלוי) הניחו בתחילת דפי האצה במרחק של 2 ס״מ מההתחלה את רצועות המילוי.
- גלגלו את הרול בזהירות, הדקו וצרו צורה של חצי גליל עיגול.
- הוציאו את הרול מהמחצלת וסדרו על הרול את הציפויים.
- הרטיבו סכין חדה וחיתכו את הרול לכ-8 חתיכות.
- חוזרים על פעולת הכנת הרול עד שהמצרכים נגמרים.
- הגישו בצלחת יוקרתית עם ג'ינג'ר וואסבי
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות