חורף בצֵל הפקאן
מתכון לסלט חסה וסלק בנגיעות פקאן עשיר ובתיבול חורפי וחגיגי
בשבתות החורפיות כשבחוץ קר ובבית חם, נעים ואווירה של ביחד ושלוה משפחתית. ברגעים יפים אלו אין מתאים יותר מסלט חורפי, מזין ועשיר בבריאות ובטעם. הסלק הטרי והריחני מזמין חגיגית ליהנות מהעושר הבריאותי והתזונתי שבו, זהו סלט קל להכנה, עשיר ומיוחד. מתאים כפתיח מושקע ומקורי לצד דג סלמון או דניס חגיגי
- חני לוין
- י"ט חשון התשפ"א
סלט חסה וסלק בנגיעות פקאן עשיר צילום: ריצ'ל רייך
מתכון לסלט חסה וסלק בנגיעות פקאן עשיר ובתיבול חורפי וחגיגי
זמן ההכנה: 20 דקות. סיווג: פרווה. עמידות בקירור: אינו עמיד.
המצרכים לסלט חסה וסלק בנגיעות פקאן עשיר ובתיבול חורפי וחגיגי:
- 8 עלי חסה טריים
- 1 כוס שברי אגוזי פקאן קלויים
- 1 סלק אדום קטן
- חופן עלי בייבי - לבחירה
רכיבי המתבל:
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות מים
- 1 כף מיונז
- 1 כפית חרדל מחוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות סוכר
- 1 כף מיץ מלימון טרי
אופן ההכנה לסלט חסה וסלק בנגיעות פקאן עשיר ובתיבול חורפי וחגיגי:
- חיתכו את החסה לרצועות גסות והוסיפו לגיוון חופן עלי בייבי נקיים.
- בסירו מהסלק את קליפתו החיצונית באמצעות מקלף ובעדינות המשיכו לקלף את בשר הסלק עד לקבלת עלי סלק דקיקים ואחידים.
- מעל עלי החסה ולקט העלים פזרו את עלי הסלק בנדיבות וערבבו קלות.
- את אגוזי הפקאן קלו בתנור בחום של 180° כ- 10 דקות ולאחר מכן פזרו מעל הסלט.
- ערבבו היטב את חומרי המתבל בבלנדר יד עד לקבלת מרקם אחיד והומוגני. צקו בנדיבות על תערובת הסלט ו...בתיאבון!
- ניתן להעניק לסלט טוויסט חריף במיוחד באמצעות פיזור מעט פלפל שחור גרוס מעל הסלט המוכן. אופציה זו מתאימה במיוחד לסלט המגיע כתוסף דומיננטי המונח לצד פילה סלמון חמים או חזה עוף מעודן
טיפ: הסלק מטבעו מלכלך בתהליך ההכנה. בכדי לשמור על סלט נקי ואסטטי מומלץ לקלפו לכלי נפרד ואז להניח את עלי הסלק בעדינות בין עלי החסה
המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות