לאוהדי החצילים
מתכון למנה עיקרית, חציל ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות עסיסי
מחפשים מקוריות למנה עיקרית קבלו מתכון לחציל ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות עסיסי שישעה לכם את השבת מיוחדת יותר וחגיגית, בטעם טוב עם ניחוחות של מאכל מושקע
- חני לוין
- י"ח חשון התשפ"א
חציל ממולא בבשר ואורז צילום: נועם זיגדון
מתכון לחציל ממולא בבשר ואורז
הכנת חציל ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות עסיסי. קרדיט: נועם זיגדוןהכנת חציל ממולא בבשר ואורז עם רוטב עגבניות עסיסי - קרדיט נועם זיגדון
המצרכים לחציל ממולא בבשר ואורז
- 3 חצילים חתוכים דק לאורך
למילוי:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 כוסות אורז
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- עגבנייה חתוכה לקוביות
- פטרוזיליה קצוצה
- 5 שיני שום
- תבלין לקציצות
- כורכום
- כמון
- מלח
- שמן
לרוטב:
- שמן קנולה
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 עגבניות מרוסקות
- 1/2 ראש שום
- תבלין קציצות
- מלח
אופן ההכנה לחציל ממולא בבשר ואורז:
הכנת הרוטב:
- חממו סיר נמוך על האש עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה קלה, הוסיפו את התבלינים וערבבו, הוסיפו את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות ומעט שמן וערבבו היטב כסו את הסיר והביאו לרתיחה.
הכינו את המילוי:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים וערבבו היטב עד לקבלת עיסת בשר מאוחדת.
- חיתכו את החציל לרצועות ארוכות ודקות בעזרת קולפן רחב.
- הניחו רצועת חציל לאורך ומעליה רצועת חציל לרוחב כך שיווצר לכם צורת +.
- הניחו כף ממלית הבשר באמצע החצילים וקפלו את החצילים לכיוון האמצע, החזיקו בו חזק בכדי שלא יתפרק והכניסו לסיר עם הרוטב באופן שהקיפול יהיה כלפי מטה בכדי שהחציל לא ייפתח.
- הכינו את יתר החצילים עם המלית. סדרו אותם זה לצד זה בסיר עם הרוטב, כסו את הסיר והביאו לרתיחה,
- הוסיפו מים עד סוף החצילים ובעדינות הזיזו מאט את הסיר בכדי שהרוטב יתערבב היטב.
- הרתיחו שנית ופזרו פטרוזיליה קצוצה מעל החצילים. הנמיכו את האש. ובשלו כ 40 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות