תוותרו על הצהריים
ארוחת בוקר: מתכון לחלת שקשוקה עסיסית ורכה במיוחד • צפו
ארוחת בוקר שתעשה לכם את היום מוצלח ותיתן לכם תיאבון לכל היום עם מתכון לחלת שקשוקה עסיסית ורכה המחולקת ללחמניות שכל אחד יוכל לשלוף וליהנות מהטעם. פשוט לא תפסיקו לאכול
- חני לוין
- ט"ו חשון התשפ"א
חלת שקשוקה צילום: נעם זגדון
מתכון לחלת שקשוקה עסיסית ורכה
המצרכים לחלת שקשוקה עסיסית ורכה:
- 2 ק"ג קמח
- 3 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 6-7 כוסות חד פעמי קר מים פושרים
- 3/4 כוס שמן
- 2 ביצים
אופן ההכנה לחלת שקשוקה עסיסית ורכה:
- בתחתית הקערה הכניסו את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח, ערבבו היטב והוסיפו מעל את הקמח הנותר, המלח, הביצים ויתרת המים. לושו היטב, הוסיפו שמן והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק נעים. הניחו בצד מכוסה להתפחה במשך שעה.
- לאחר שעה הורידו את אויר הבצק והתפיחו שנית.
- רדדו בצק בעובי 1 ס"מ בצורה עגולה והניחו בתחתית התבנית, חלקו את הבצק לכדורים קטנים וסדרו מסביב עיגול הבצק שבתבנית.
- אופן הכנת חלת השקשוקה. קרדיט: נעם זיגדוןאופן הכנת חלת שקשוקה
- במרכז מרחו סלט עגבניות מבושל (או מטבוחה)
- הניחו ל-10 דקות לתפיחה והברישו את הלחמניות הקטנות בביצה, פזרו שומשום והכניסו לתנור שחומם מראש על 200° למשך כ10 דקות
- הוציאו מהתנור את החלה ושיברו את הביצים במרכז החלה מעל סלט העגבניות המבושל
- פזרו פלפל שחור, מלח ופטרוזיליה, והכניסו שוב לתנור עד להזהבה.
- חלת השקשוקה לאחר האפיה. קרדיט: נעם זיגדוןחלת שקשוקה לאחר האפיה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נעם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות