מהבצק ועד לרוטב
ארוחת ערב חלבית: מתכון לרביולי ברוטב שמנת פטריות במילויים שונים
חולמים לדעת איך מכינים את המאכל האהוב הזה, מביאים לכם מתכון מוצלח של מסעדות בטעם נפלא, לבצק הרביולי ושני מתכונים נוספים למילוי כרצונכם, תוכלו לבחור האם למלא בבטטה או בגבינות, עם רוטב שמנת פטריות מושלם
- חני לוין
- י' חשון התשפ"א
רביולי ברוטב שמנת פטריות צילום: יגאל אמדדי
המצרכים:
לבצק הרביולי:
- 500 גר' קמח
- 4 ביצים (L) (אם הביצים יותר קטנות, הכניסו 5 ביצים)
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- כף מים (אם הבצק לא מספיק אחיד)
למילוי גבינות:
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 20 גרם גבינה צהובה
- 2 חלמונים
- 1 כף שמן
- מלח
- פלפל שחור
למילוי בטטות:
- 3 בטטות
- 50 גר' חמאה
- שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
לרוטב שמנת פטריות:
- 1בצל קצוץ דק
- 1חבילת פטריות (שימורים/טרי)
- 2 שיני שום גדולות
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- אבקת שום
- 1 חב' רוטב פטריות
- מעט אגוז מוסקט
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 שמנת חמוצה
- 1/4 כוס יין לבן
- גבינה צהובה מגורדת/פרמזן
אופן ההכנה:
הכנת בצק הרביולי:
- הכניסו את כל המצרכים לקערה ולושו במשך כ 7-8 דקות במיקסר או מעבד מזון
- הבצק לא יוצא אחיד מהמיקסר ולכן הניכו אותו על השיש, לושו מעט בידיים ואחדו אותו, (הבצק די קשה ולא נח לעבודה לפני המנוחה!)
- עטפו את הבצק בניילון נצמד ותנו לו לנוח במקרר כשעה, לאחר שעה הוציאו את הבצק מהמקרר.
- רדדו את הבצק על משטח משומן, (מומלץ לרדד במכונת פסטה)
- הבצק לאחר רידוד צריך להיות ממש ממש ממש דק וכמעט שקוף.
הכנת מילוי הגבינות:
- ערבבו את כל המצרכים היטב ומלאו את בצק הרביולי.
הכנת מילוי בטטות:
- הכניסו בטטות קלופות וחתוכות לקוביות לסיר עם מים ובשלו עד לריכוך מלא.
- שפכו את המים מהסיר ורסקו את הבטטות עם החמאה, הוסיפו את השמנת המתוקה, המלח הפלפל השחור ואגוז מוסקט וערבבו היטב. ומלאו את בצק הרביולי.
אופן מילוי בצק הרביולי:
- רדדו את הבצק וקירצו עיגולים מלאו את עיגולי הבצק במלית האהובה עליכם (בטטות/גבינות) והדקו היטב בקצוות בעזרת מזלג.
- בשלו את הרביולי במים רותחים עם מעט מלח עד שהם צפים.
- הוציאו בעדינות לצלחת ושפכו מעל את רוטב שמנת הפטריות
הכנת רוטב שמנת פטריות:
- חממו מחבת על האש עם מעט שמן וטגנו את הבצל והפטריות, הוסיפו מלח, פלפל שחור, כמון, אבקת שום, חבילת רוטב פטריות ואגוז מוסקט הוסיפו שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ויין לבן
- כתשו את השום מעל הרוטב, ערבבו והוסיפו גבינה צהובה מגורדת או פרמזן.
- כבו את האש והוסיפו את הרביולי מייד לאחר הבישול שלו (להוציא מהסיר ישר לתוך הרוטב)
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות