בטעם חלבי: מתכון לעוגה בשבע שכבות של אלופים
עוגה מרשימה ומעניינת עם שבע שכבות במראה יוקרתי וברמה גבוהה, שתשדרג לכם כל אירוע או סעודה היא עוגה פרווה בטעם חלבי עם שכבות ביסקוויטים וקרם בשלושה צבעים • נסו ותתענגו על הטעם
מתכון לעוגה בשבע שכבות
המצרכים לעוגה בשבע שכבות:
לקרם:
- 750 מ"ל חלב סויה וניל (3 ורבע כוסות)
- 300 גר' סוכר (כוס וחצי)
- 120 מ"ל מים (1/2 כוס)
- 70 גרם קמח (1/2 כוס)
- 3 ביצים
- 200 גר' מחמאה
- 80 גרם פודינג וניל (3/4 כוס)
- 2 כפות נס קפה
- 50 גרם שוקולד מריר מומס
- 2 כפות קקאו
לשכבות הבסקווויטים:
- ביסקוויטים
- מים
- נס קפה
- חלב שקדים
- תמצית וניל
לגנאש השוקולד:
- 120 גרם שמנת צמחית
- 120 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה לעוגה בשבע שכבות:
הכינו את הקרם:
1.הכניסו לסיר את חלב הסויה והסוכר והביאו לרתיחה
2.בקערה נפרדת ערבבו לתערובת אחידה את המים, הקמח והביצים ובשלו עד להסמכה, כפו את הגז והוסיפו את המחמאה והפודינג וניל וערבבו היטב ע"י מטרפה.
3.חלקו את הקרם לשלוש קערות שוות. קערה ראשונה השאירו כפי שהיא. בקערה שניה הוסיפו נס קפה וערבבו היטב, בקערה השלישית הוסיפו את השוקולד המומס והקקאו.
הרכבת העוגה:
1.הכינו קערה עם מים, נס קפה וחלב שקדים וערבבו היטב, הטבילו את הביסקוויטים והניחו זה לצד זה על תבנית, כך שתיווצר לכם שכבת בסקוויטים.
2.מעליהם שפכו את הקרם מהקערה הראשונה (הקרם הלבן)
3.על הקרם הלבן הניחו שנית זה לצד זה בסקוויטים טבולים במים עם הנס קפה וחלב השקדים.
4.מעל לשכבת הבסקוויטים הניחו את קרם הקפה מהקערה השניה
5.מעל לקרם הקפה הניחו שנית זה לצד זה בסקוויטים טבולים במים עם הנס קפה וחלב השקדים.
6.מעל לשכבת הבסקוויטים הניחו את קרם השוקולד מהקערה השלישית.
7.מעל לשכבת השוקולד הניחו שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל.
8.הכניסו למקפיא למשך הלילה.
הכינו את הגנאש שוקולד:
1.הניחו בסיר על האש את השמנת הצמחית עם השוקולד מריר עד להמסה מלאה.
2.שפכו את הגנאש מעל העוגה והכניסו למקפיא עד להתייצבות.
3.הוציאו מההקפאה וחיתכו למלבנים (לרוצים צורת משולש, חיתכו כל מלבן לשניים באלכסון, כך יווצר לכם משולשים מדוייקים)
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: מלכי רייזמן
חיתוך העוגה למשולשים. צילום: מלכי רייזמן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות