עוגת שיש פשוטה וקלה. ובעיקר, רכה מאוד וטעימה
מחפשים מתכון לעוגה קלילה וטעימה עם רכות שאי אפשר לתאר, קבלו מתכון לעוגת שיש במרקם רך וטעים במיוחד, עם מראה מושלם ומרהיב לעין של ערבוב הבלילה הכהה בבלילה הבהירה
- חני לוין
- כ"ז תשרי התשפ"א
עוגת שיש מיוחדת ורכה
החומרים:
6 ביצים
2 סוכר וניל
2 אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 כוס מים
2 כפות גדושות קקאו
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
הפרידו את הביצים, הקציפו את החלבון עם הסוכר והסוכר וניל באטיות, והגבירו למהירות גבוהה, הקציפו במשך כ7 דקות, הנמיכו לעוצמה 2 ובאיטיות הוסיפו חלמון אחר חלמון המשיכו להקציף באיטיות והוסיפו את השמן לסירוגין ואת המים, אבקת האפייה והקמח שפכו בכל פעם כוס אחת לאט,
לאחר שהבלילה מוכנה, שפכו חצי מהבלילה לקערה אחרת, הוסיפו לה 2 כפות קקאו וערבבו היטב.
כעת יש לכם שני בלילות אחת לבנה ואחת חומה.
את הבלילה הבהירה שפכו לתבנית ומעליה שפכו את בלילת השוקולד בשורות, בעזרת סכין קשקשו בעדינות את העוגה בכדי ליצור צורת שיש.
הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 50 דקות עד להזהבה.
הוציאו וצננו.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות