חולמים לדעת איך מכינים קובה? מתכון מוצלח להכנה ביתית
הרבה זמן שאתם חולמים לדעת איך מכינים את המאכל האהוב הזה, קובה - שהסבתות שלנו היו מכינות, הנה מתכון קל וברור של הכנת קובה במרק אדום וטעים שלא תפסיקו לזלול
קובה אדום
המצרכים:
למילוי:
1 בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
מעט שמן
מלח
כמון
פלפל שחור
מעט פפריקה
לבצק:
כוס חד פעמי לשתיה חמה.
3 כוסות ג'ירשה או דרישה (חיטה גרוסה)(מגיע בשקית כמו חיטה או גריסים)
1 וחצי כוסות סולת
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
למילוי:
חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל הקצוץ עד להשחמה, הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו עד שהבשר הופך לפרורים ומשנה את צבעו לאפור, הוסיפו את התבלינים. וערבבו עד לאידוי מלא של הנוזלים. צננו והכניסו למקרר.
לבצק:
שטפו היטב את הג'ירשה במים, מספר פעמים. הוסיפו את הסולת והמלח ו3/4 כוס מים.
לושו הכל לבצק נעים למגע, אם חסר מים הוסיפו עוד מעט. ולושו היטב. עד שמתקבל בצק נעים למגע ונוח לעבודה.
הרכבת הקובה:
הכינו צלחת עם מים, (להכנת הקובות עובדים עם ידיים רטובות.)
קחו חתיכה מהבצק וכדררו לכדור, פיתחו את הכדור לכמין קערית, מלאו עם הבשר הטחון וסגו היטב. (לעבוד עם ידיים רטובות.)
אפשר לסגור לכדור ואפשר למעוך את הכדור ולהשטיח.
הכנת המרק:
המצרכים:
1 חבילה עלי סלק קצוצים
דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אבקת מרק
מעט שמן.
הכניסו לסיר את עלי הסלק והמים והביאו לרתיחה, לאח"מ הוסיפו את קוביות הדלעת, הוסיפו רסק, התבלינים ושמן, והביאו שנית לרתיחה, הכניסו את הקובה לסיר בעדינות ונענעו את הסיר בזהירות כדי שהקובה לא 'ייתפס ' לסיר.
העבירו כף בזהירות בתוך הסיר לבדיקה שכל הקובות לא נדבקו לתחתית הסיר הביאו שוב לרתיחה וכאשר כל הקובות צפים, התחילו להכניס עוד קובה לתוך הסיר.
לאחר שכל הקובות בסיר אחרי רתיחה וכולם צפים, הנמיכו את הגז ובשלו על אש נמוכה כחצי שעה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת יעקב
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות