ימינה מזנקת ונוגסת בליכוד • 46% מהציבור: הסגר פוליטי
בסקר שנערך עבור 'מעריב' על ידי 'פאנלס-פוליטיקס' בדקו הסוקרים את המצב הפוליטי נכון לימים אלו, בדגש על נגיסת מפלגת ימינה הצעירה במפלגה הוותיקה - הליכוד. במקביל התבקשו הנשאלים גם להשתתף בסקר 'קורונה' מקיף
ימים קשים לנתניהו ולליכוד: מסקר מנדטים שנערך אתמול (חמישי) עבור 'מעריב סופ-השבוע' על ידי מכון הסקרים 'פאנלס-פוליטיקס', עלתה תמונה המצביעה על המשך המגמה של היחלשות הליכוד והתחזקות משמעותית של מפלגת ימינה הצעירה.
אילו הבחירות היו מתקיימות היום, הייתה מפלגת הליכוד יורדת ל־27 מנדטים, לעומת 36 מנדטים בכנסת הנוכחית. כאשר בשיא כוחה, בחודש מאי האחרון, חזו הסקרים לליכוד 41 מנדטים, כלומר איבוד של '14 מנדטים' בתוך פחות מחצי שנה. בסקר קודם שנערך על ידי מנחם לזר מ'פאנלס-פוליטיקס' באמצע החודש שעבר היו לליכוד 30 מנדטים. נתון שמצביע על מגמה מתמשכת ולא צניחה רגעית.
המנדטים שמאבדת מפלגת הליכוד בסקרים, נשאבים על ידי ח”כ נפתלי בנט ומפלגת ימינה, המקבלת בסקר הנוכחי 22 מנדטים, לעומת 20 בסקר קודם. גם מפלגת ימינה מציגה מגמת התחזקות קבועה בסקרים, ועלתה בסקרים ב־11 מנדטים בתוך כחמישה חודשים.
מפלגת 'יש עתיד-תל”ם' בראשות ח”כ יאיר לפיד, ממשיכה להיות המפלגה השלישית בגודלה עם 16 מנדטים.
שאר המנדטים בסקר מתחלקים כדלהלן: הרשימה המשותפת 15, כחול לבן בראשות בני גנץ 10, ש”ס 9, ישראל ביתנו 9, יהדות התורה 7 ומרצ 5. מתחת לאחוז החסימה תמצאו את עוצמה יהודית עם 1.5%, העבודה עם 1.0%, הבית היהודי עם 0.5%, דרך ארץ עם 0.5% ומפלגת גשר של אורלי לוי אבוקסיס מקבלת על פי הסקר הנוכחי 0.0%.
הסוקרים בדקו גם את האפשרות להופעתה של מפלגה חדשה, כך על פי דיבורים בזירה הפוליטית, בראשות הרמטכ”ל לשעבר גדי איזנקוט וראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי.
מפלגה שכזאת הייתה זוכה ב־8 מנדטים, שמגיעים על ידי איבוד של 2 מנדטים בכחול לבן ויש עתיד-תלם, מימינה וישראל ביתנו עוברות מכל אחת מנדט למפלגת 'חולדאי - אייזנקוט' ושאר המנדטים מהקולות צפים במפת המפלגות הקיימת.
וזו תמונת המנדטים על פי הסקר, באם אכן תקום מפלגת 'חולדאי - אייזנקוט': הליכוד עדיין המפלגה הגדולה עם 28 מנדטים, ימינה 20, הרשימה המשותפת 14, יש עתיד-תלם 13, ש”ס 9, רשימת חולדאי - אייזנקוט 8, כחול לבן 8, ישראל ביתנו 8, יהדות התורה 7, מרצ 5. כל השאר כאמור מתחת לאחוז החסימה.
הסוקרים לא הסתפקו רק במעשה בעולם הפוליטי, והביאו גם התייחסות נרחבת לנגיף הקורונה.
על פי הסקר 46% מהציבור סבורים כי החלטת הממשלה להטיל את הסגר שבו המדינה מצויה כעת נובעת משיקולים פוליטיים, לעומת 39% הסבורים כי ההחלטה התקבלה משיקולים ענייניים. ו 15% אינם יודעים לקבוע אם הסגר הוטל משיקולים עניינים או פוליטיים.
פילוח התוצאות מעלה כי רוב המשיבים החילונים (61%) אמרו שהסגר הוטל משיקולים פוליטיים. 62% מהדתיים ו־59% מהחרדים סברו שהשיקולים היו ענייניים.
עוד עולה מהסקר כי אף שאחוז גבוה בציבור סבור שההחלטה הייתה פוליטית, 90% מהציבור מקפידים על קיום הוראות הסגר, 55% מתוכם מקפידים מאוד, ו־35% די מקפידים. לעומתם השיבו 7% כי הם "לא כל כך מקפידים", ורק 1% אינו מקפיד כלל על קיום ההוראות.
ניתוח התוצאות מצביע על כך שההקפדה על ההנחיות עולה בהתאמה עם העלייה בגילאים, 64% מקרב בני 60 ומעלה מקפידים מאוד, לעומת 49% בקרב קבוצת הגילים עד 29.
בסקר השתתפו 515 משיבים, כאשר פנייה להשתתף בסקר נשלחה ל־3,098 משיבים פוטנציאליים. הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים כאחד. הסקר נערך ב־8 באוקטובר 2020. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.4%.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות