ללא הפרדת ביצים: רולדת שוקולד מושלמת וקלה
מתכון נפלא לעוגת רולדה מיוחדת וטעימה, קלה להכנה ובלי הצורך בהפרדת הביצים, עם מתכון לציפוי שוקולד מיוחד שייתן לכם את השלמות לקינוח חגיגי, לכבוד חג הסוכות
- חני לוין
- י"ד תשרי התשפ"א
רולדת שוקולד
המצרכים:
לרולדה:
4 ביצים
1 כף שמן
2/3 כוס מים
חצי כפית סודה לשתיה
1 כוס קמח תופח
חצי חבילת שוקולד מריר
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
אבקת סוכר
למלית:
1 שמנת מתוקה / ריץ' (אם רוצים פרווה)
1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד (או 3 כפות גדושות)
1 כפית שטוחה נס קפה
1 כף גדושה אבקת סוכר
1/3 כוס חלב / חלב סויה
לציפוי עם שוקולד:
1/4 מרגרינה
חב' סוכר ווניל
רבע כוס מים
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
200 גר' חלווה
אופן ההכנה:
העוגה:
המיסו במיקרוגל את השוקולד המריר עם השמן וערבבו עד לקבלת מרקם חלק
הקציפו את הביצים בשלמותן במשך 4 דקות, הוסיפו את הסוכר והמשיכו להקציף עוד 3 דקות, הוסיפו תמצית וניל, השוקולד המומס, סודה לשתיה, והמשיכו להקציף, את הקמח והמים הוסיפו לאט לאט והקציפו עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
חממו תנור על 180 מעלות.
רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו מעט את נייר האפיה
העבירו בזהירות את הבלילה לתבנית ושטחו בעדינות, הכניסו לתנור למשך 8 עד 10 דקות.
הוציאו את התבנית מהתנור. ופזרו על הרולדה אבקת סוכר.
על משטח ישר הניחו נייר אפיה ואת העוגה הפכו על הנייר כך שהצד עם אבקת הסוכר יהיה כלפי נייר האפיה. שחררו את נייר האפיה של התבנית בעדינות.
גלגלו את הרולדה עם נייר האפיה והשאירו אותה מגולגלת עד להתקררות מלאה.
המילוי:
הקציפו את השמנת עם שאר המצרכים, עד לקבלת קצף יציב.
לציפוי השוקולד:
המיסו על האש את כל המצרכים למעט החלווה.
הוציאו מהאש, וגרדו את החלווה עם פומפיה דקה לתוך השוקולד המומס.
הרכבת הרולדה:
פתחו את הרולדה המגולגלת בעדינות ומרחו עליה את הקצפת, גלגלו את הרולדה, והניחו בתבנית אנגלישייק או במגש, שפכו בעדינות את השוקולד מעל העוגה ומרחו בעזרת כף לכל אורך הרולדה. והכניסו למקרר.
-ניתן לדלג על שלב ציפוי השוקולד, ולמרוח מהקצף על הרולדה ולפזר מעט קקאו.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות