טעימה בטירוף: פיצה מוקרמת שתעשה לכם את היום
מחפשים מתכון לפיצה מיוחדת ומקורית, המתכון הזה מושלם להפתיע את המקורבים, פיצה מוקרמת בטעם ממכר עם בצק שברכתו מזונות, לא תספיקו להסתכל על המגש והפיצה תעלם
- חני לוין
- י"ג תשרי התשפ"א
פיצה מוקרמת
המצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
קורט מלח
1 חמאה (100 גר') חתוכה לקוביות
1 כוס מים רותחים
2 כוסות חלב
כוס סוכר
3 ביצים
1/4 כוס שמן
לרוטב:
מעט שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
1 קופסת פטריות שמפיניון חתוכות
1 שמנת לבישול
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 כפות יין לבן
כף אבקת מרק פטריות
מעט בזיליקום
פלפל שחור
מלח
1/4 כף קורנפלור.
לפיזור: מעט גבינה צהובה
אופן ההכנה:
הבצק:
בקערה הכניסו את החמאה והמלח, שפכו מעל את המים הרותחים, וערבבו היטב עד להמסה מלאה של החמאה והמלח.
את הקמח ערבבו עם השמרים, והכניסו לקערה מעל המים עם החמאה, הוסיפו את החלב והביצים ולושו היטב, הוסיפו בהדרגה את השמן תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק נעים.
התפיחו במשך שעה וחצי או עד להכפלת הכמות.
הרוטב:
חממו מחבת על האש, והוסיפו מעט שמן כאשר השמן חם הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד להשחמה, הוסיפו את הפטריות והמשיכו לטגן עד להשחמה קלה, הוסיפו את השמנת, היין הלבן, אגוז מוסקט, אבקת מרק, בזיליקום, פלפל שחור ומלח, וערבבו היטב, הוסיפו את הקורנפלור והמשיכו לערבב עד לקבלת רוטב סמיך וטוב.
הרכבת הפיצה:
רדדו בצק בצורת עיגול, והניחו מעליו את הרוטב, עם כף מרחו לכל הכיוונים. פזרו מעט גבינה צהובה בצידי הפיצה.
הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 15 עד 20 דקות או עד להזהבה.
הוציאו מהתנור ו... בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות