מתכוננים לצום: מתכון לפשטידת מעקודה
פשטידת מעקודה (מחמאר מרוקאית) ללא גלוטן, היא פרווה ומבוססת על תפוחי אדמה מבושלים מעוכים, אפונה, גזר וביצים, טעימה ומחזקת
- חני לוין
- ט' תשרי התשפ"א
פשטידת מעקודה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים מבושלים
כוס וחצי תערובת אפונה וגזר (משקית קפואה או מקופסת שימורים)
בצל בינוני קצוץ מטוגן
3 ביצים
רבע כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
שני שליש כפית מלח
כפית אבקת מרק
רבע כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
חממו תנור מראש ל190 מעלות ושמנו תבנית עגולה בקוטר 21.
רסקו את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג, וערבבו עם אפונה וגזר, בצל מטוגן, ביצים, פטרוזיליה. תבלו במלח, אבקת מרק, כורכום ופלפל שחור.
צקו את התערובת לתבנית המשומנת, ושטחו לגובה אחיד, הכניסו לתנור למשך כ-45 דקות.
הוציאו מהתנור והניחו לפשטידה להתקרר לגמרי. לאחר התקררות והתייצבות, הפכו אותה על צלחת שטוחה והגישו לשולחן.
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות