המעדן לראש השנה: מתכון עסיסי לספריבס טלה בתנור
המעדן עם הטעם המוצלח בתהליך הקונפי שהוא בישול ארוך בחום נמוך השומר על עסיסיות הירק ונותן מרקם רך ועדין, יחד עם צלעות הטלה, המקבלות את הטעם של הירקות בשילוב מוצלח של תיבול עדין ומיוחד
- חני לוין
- כ"ז אלול התש"פ
ספריבס טלה בתנור / מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים:
נתח ספריבס
חצי כוס שמן זית איכותי (שתיה חמה)
4 בצלים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצים
3 קישואים חתוכים לקוביות
1 פלפל חריף חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בזיליקום קצוץ
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כף קיג'ון
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
חממו שמן בסיר סוטאז' שמתאים לתנור וצרבו בו את הבשר מכל הכיוונים, מוציאים ומניחים בצד,
בשמן שצרבתם את הבשר הוסיפו את השום והבצל עד להזהבה ותבלו בתבלינים.
הוסיפו את שאר הירקות והמשיכו לטגן כחצי שעה עד שהירקות מתרככים
העבירו את הבשר לסיר, מלאו היטב בירקות מכל הכיוונים, חממו תנור ל150 מעלות
הוסיפו 200 מ"ל מים (כוס שתיה חמה) והכניסו לתנור עם מכסה אטום, למשך 20 דקות ולאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל110 מעלות והמשיכו לאפות עוד כשעה.
השאירו בתנור להתקרר וחממו לפני ההגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות