י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
הסיבה למספרים הגבוהים?

דיווח: חלק מהמאומתים אינם חיוביים לקורונה

הגדרה מחמירה מדי של תוצאות בדיקות הקורונה מעלה את שיעור החיוביים מבין הנדבקים, אף שחלק מהם כלל לא מדבק ובמדינת אחרות תוצאה זהה תוגדר שלילית

דיווח: חלק מהמאומתים אינם חיוביים לקורונה
יחידת הקורונה של מד"א צילום: Nati Shohat/Flash90

האם מספר המאומתים בישראל נמוך משמעותית מהנתונים המפורסמים? על פי דיווח עדכני נראה שאכן, מספר המאומתים נגזר מהגדרת ה'חיובי' בתוצאות הבדיקות. אם תשתנה ההגדרה ותותאם למקובל במדינות אחרות מספר החיוביים ירד בחדות, מה שישפיע על מקבלי ההחלטות ועל הכוונה להכניס את המדינה לסגר בתקופת החגים.

הדיונים הנערכים במשרד הבריאות נוגעים להגדרת סף הרגישות של בדיקות הקורונה, כך דיווח העיתונאי ערד ניר בחדשות 12. על פי הדיווח, "הבדיקות בישראל רגישות באופן משמעותי יותר ממדינות אחרות וייתכן שזו הסיבה להצגת שיעור נדבקים גבוה". כלומר, נוצר מצב בו אותה בדיקה תוגדר בישראל כחיובית ואילו בגרמניה למשל, תוגדר כשלילית.

עוד דווח כי "אחד הטיעונים שעולים באחרונה לאחוז מאומתי קורונה גבוה בישראל הוא הרגישות הגבוהה של הבדיקות. ההערכה של משרד הבריאות היא כי מספר הנדבקים האמיתי נמוך הרבה יותר".

"בצמרת המקצועית של משרד הבריאות מעריכים כבר זמן מה שהפרשנות בישראל רחבה מדי ואולי אפילו מציגה תמונה מעוותת, וזה דבר שצריך לדעת ואפשר לבדוק אותו לפני שסוגרים מדינה עם כזה תג מחיר של 20 מיליארד שקל", דווח בחדשות. והנה ההסבר: דגימת קורונה שנלקחת מהנבדק מועברת למעבדה, שם מכניסים אותה למכשיר ה-PCR שתפקידו לזהות את החומר הגנטי של הנגיף. אם המכשיר מגלה שיש סימני מחלה, מתקבלת תשובה חיובית. ההנחה הסבירה היא שמדובר בחולה קורונה.

המכשיר מחפש את סימני הנגיף בתהליך החוזר על עצמו עשרות פעמים. אם הבדיקה מזהה את הנגיף בסבבים הראשונים, התוצאה תהיה חיובית באופן מובהק. מנגד, ככל שנדרשים יותר סבבים כדי לאתר שרידים של הנגיף, התוצאה תיחשב לשלילית.

לגבי הסף שמעבר לו הבדיקה תוגדר שלילית, נהלי מערכת הבריאות בישראל מחמירים בהרבה יותר משאר העולם. בגרמניה נקבע כי מעל 30 חזרות, גם אם יימצאו שאריות נגיף, הנשא לא מדביק ויקבל תשובה שלילית. בסינגפור נקבעו 32 חזרות, בארה"ב, ה-CDC קבע שמעל 34 חזרות הנשא לא מידבק. אולם בישראל, משרד הבריאות קבע כי 37 סבבים הוא "חיובי גבולי". כלומר, חלק ניכר מהתשובות החיוביות בארץ יהיו שליליות בארה"ב ובגרמניה.

כתוצאה מכך, דווח, יש אפשרות סבירה שחלק מאלפי הנדבקים המאומתים היומיים אינם נושאים את הנגיף והם לכל היותר א-סימפטומטיים שהתגברו על הנגיף מזמן וכבר אינם מדביקים.

קורונה בדיקות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}