מחפשים מתכון מהיר לערב שבת: תפוחי אדמה ובשר אפויים בתנור
ערב שבת עם מתכון מוצלח למפרום בתנור, ללא צורך בטיגון, תפוחי אדמה במלית בשר מתובל עם רוטב אדום ועסיסי שיתן צבע מיוחד לסעודת השבת
- חני לוין
- כ"ב אלול התש"פ
מפרום: תפוחי אדמה ממולאים
תבנית פיירקס או תבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית.
מצרכים:
4 תפוחי אדמה בינונייים - גדולים קלופים חתוכים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית.
400 גרם עגבניות קלופות מרוסקות מקופסת שימורים.
2 כפות מלאות רסק עגבניות.
2 שיני שום כתושות/מגורדות.
כפית מלאה מלח.
רבע כפית פלפל שחור.
לתערובת הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון.
1 בצל בינוני.
שן שום.
חצי כוס עלי פטרוזיליה.
1 ביצה.
כפית כמון.
כפית פפריקה מתוקה.
כפית מלח.
קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
הרתיחו מים בסיר, לאחר שהמים רתחו הוסיפו את פרוסות תפוחי האדמה, ובשלו במשך 10 דקות. לאחר הבישול סננו את המים.
צילום: אפרת סיאצ'י
ערבבו בקערה את החומרים של רוטב העגבניות (אין צורך לבשל).
הניחו במעבד מזון את כל החומרים של תערובת הבשר וטחנו היטב (למי שאין מעבד מזון ניתן לגרד את הבצל והשום, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולערבב עם יתר החומרים בעזרת כף).
שמנו תבנית ח"פ או פיירקס והניחו את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית. מעל לכל פרוסה צקו שכבה עבה של תערובת בשר. מעל כסו בפרוסה נוספת של תפוח אדמה (כמו סנדוויץ').
צילום: אפרת סיאצ'י
שפכו את רוטב העגבניות מעל ושטחו. עטפו את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 45 דקות.
הסירו בזהירות את נייר הכסף והמשיכו לאפות בעוד כ-30 דקות נוספות.
בהצלחה רבה
מאת: אפרת סיאצ'י
צילום: אפרת סיאצ'י
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות