רובוט ישראלי לבדיקות קורונה החל לפעול במעבדת צה"ל
המערכת הרובוטית הראשונה, מייד אין ישראל, כבר הותקנה במעבדה הראשית לבדיקות קורונה בצה"ל. המערכת החדשה תאפשר האצת קצב הבדיקות לכ- 2,800 בדיקות ביממה
- יוסף קליין
- י"ב אלול התש"פ
תנו לרובוט לבדוק במקומכם: מרכז המו"פ של חברת יאסקווה (YASKAWA) בישראל השלים פיתוח של מערכת רובוטית לביצוע בדיקות קורונה. יאסקווה פועלת בישראל כחברת בת של ענקית הרובוטיקה מיפן, YASKAWA Electric Corporation . בעקבות ביצועיה הגבוהים של המערכת, נערכת חברת הבת של יאסקווה בישראל לספק מערכות רובוטיות נוספות למעבדות בדיקות קורונה נוספות הפרוסות ברחבי הארץ.
המערכת שפותחה בישראל מבוססת זרוע רובוטית בעלת 6 צירים ורכיבים חיצוניים, המבצעים חלק מתהליך הבדיקה באופן אוטומטי וללא מגע ידי אדם. תהליך הבדיקה כולל דיגום מ- 96 מבחנות שדה בכל סבב בדיקה והכנה ל- PCR. הבדיקות מתבצעות במהירות ובדיוק ומאפשרות הגדלת תפוקת הבדיקות עד לכ- 2,800 ביממה. המערכת הראשונה כבר הותקנה ופועלת במעבדה הראשית לבדיקת קורונה בצה"ל.
בחברה אומרים כי רובוט בדיקות הקורונה של יאסקווה מחליף את העבודה הידנית האיטית יחסית של לבורנטים, הוא מדויק ומהיר יותר, מונע טעויות אנוש ומסיר את הסיכון לעובדים של מעבדות הבדיקה, שנאלצים לבוא במגע עם הדגימות. "הפעלת המערכת", הם מוסיפים, "מתבצעת בצורה פשוטה וקלה ואינה מחייבת איש צוות מיומן, דבר המאפשר הפחתת העומס במעבדה ושחרור הצוות לביצוע משימות אחרות".
אריק דן, נשיא ומנכ"ל חברת הבת של יאסקווה בישראל, אמר כי "הרובוטים החדשים לבדיקות קורונה מתמודדים עם הצורך של ישראל ושל כל מדינה אחרת בעולם להאיץ את קצב הבדיקות ולהגדיל את מספרן באופן משמעותי. המערכת הרובוטית שפיתחנו מאיצה את קצב הבדיקות בשיעור של מאות אחוזים ובאמצעותה תוכל ישראל לבצע מספר רב יותר של בדיקות ביום. זו עשויה להיות נקודת מפנה בהתמודדות עם המגפה שכן ככל שמספר הבדיקות גדל, כך קל יותר לקבל החלטות בקנה מידה ארצי ולעצור את שרשרת ההדבקה. בנוסף לכך, המערכת הרובוטית תצמצם מאוד את הסיכון על עובדי המעבדות שרבים מהם ברחבי העולם נדבקו במחלה במהלך כל חודשי המגפה".
לדברי אריק דן, "לרובוט הקורונה יש פוטנציאל מסחרי בקנה מידה עולמי ולאחר מסירת המערכות הראשונות למעבדות בישראל תחל החברה לטפל בפניות של משרדי בריאות ומוסדות בריאות מכל רחבי העולם, המתעניינים במוצר".
חברת יאסקווה אלקטריק מיפן נוסדה בשנת 1915 והיא מובילה את השוק העולמי בתחומי האוטומציה, הבקרה והרובוטיקה התעשייתית. הרובוטים של יאסקווה משולבים במרבית קווי הייצור של תעשיית הרכב העולמית ביפן, אירופה, סין וארה"ב. החברה מייצרת מעל 40 אלף רובוטים בשנה למגוון רב של שימושים נוספים לרבות: אלקטרוניקה, סמיקונדקטורס, מכונות, מתכת, פלסטיקה, עץ, מזון חקלאות, שיקום רפואי וכו'.
חברת הבת של יאסקווה בישראל נוסדה לפני 22 שנה (1997) והיא מספקת פתרונות בקרה ורובוטיקה תעשייתית למגוון רב של תעשיות. בשנים האחרונות החלה יאסקווה להשקיע בטכנולוגיות ובחברות סטארט-אפ ישראליות באמצעות קרן הון סיכון תאגידית של החברה המתמקדת במספר תחומים: בינה מלאכותית, הדפסת תלת ממד, שיקום רובוטי וכדומה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות