השבת מפתיעים עם האוכל האהוב על כולם: מתכון לפלפל ממולא בבשר ואורז
המאכל האהוב והמסורתי: פלפל ממולא בבשר בתוספת אורז שנותן את הטעם המכובד, עם הכוסברה העסיסית שתמיד מוסיפה ריח מושלם למאכלים של שבת המלכה
- חני לוין
- ז' אלול התש"פ
פלפל ממולא בשר ואורז
המצרכים:
5 פלפלים בינוניים (לפעמים יוצא יותר תערובת, הוסיפו עוד פלפלים לפי הצורך)
למילוי:
חצי קילו בשר טחון
כוס אורז (ברור שטוף ומסונן)
חופן כוסברה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור
פפריקה
כף רסק עגבניות
לרוטב:
חצי בצל קצוץ
מים עד 1/3 הסיר
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה
1 תפוח אדמה
אופן ההכנה:
בקערה הכניסו את הבשר, האורז, הכוסברה, מלח, פלפל שחור, פפריקה, כף רסק עגבניות וערבבו היטב.
את הפלפלים נחתוך רק את הקטע העליון מלמעלה ונוציא את הגבעול עם כל הפנים של הפלפל, נשטוף היטב כך שתיווצר לנו כמין כוס מפלפל.
נמלא עם כף את הפלפלים עם תערובת הבשר, שימו לב למלא רק עם כף ולא עם היד בכדי שיישאר אוויר בתוך הפלפל ולא למלא עד למעלה את הפלפל ולא לדחוס את התערובת בכדי שיהיה לאורז מקום להתנפח. את הפלפלים המוכנים נניח בצד.
נחמם סיר על האש ונוסיף שמן, כאשר השמן רותח, נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן עד להשחמה, נוסיף מים עד 1/3 מהסיר, נוסיף את התבלינים והרסק ונערבב היטב. עד לרתיחה. נשפוך את הרוטב לקערה או קופסה אחרת ונשאיר מעט רוטב בסיר.
נקלף את תפוח האדמה ונחתוך לעיגולים. נניח בתחתית הסיר בכדי שהפלפלים לא ידבקו.
הניחו כל העט את הסיר על האש לא להוריד.
הכניסו את הפלפלים עומדים אחד ליד השני בסיר ושיפכו לתוך כל פלפל מהרוטב שהנחתם בצד, את הרוטב שנשאר שפחו בין הפלפלים. כסו את הסיר, הביאו לרתיחה והעבירו לאש קטנה על נמוך.
בשלו כשעה וחצי עד לבישול מלא של הפלפלים והאורז.
בהצלחה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות