לומדים מעיריית ירושלים: פרויקט 'אנשי חיל' אומץ ע"י הערים החרדיות
אחרי ההצלחה האדירה בפרויקט שהגה ראש העיר משה ליאון, הערים החרדיות האדומות, בית שמש, ביתר עילית ומודיעין עילית פנו על מנת לאמץ את התכנית. ראש העיר משה ליאון: "אין דבר משמח עבורי יותר מכך שערים אחרות מאמצות מודלים שאנחנו פיתחנו, נעשה הכל כדי לסייע להן"
- אברמי פרלשטיין
- ג' אלול התש"פ
המודל המוצלח שהביא תוצאות יוצאות דופן משוכפל גם בערים החרדיות: בשבועות האחרונים התקיים בירושלים פיילוט מוצלח אותו יזם ראש העיר ירושלים, משה ליאון, פרוייקט 'אנשי חיל'. מדובר בפרויקט בתקצוב משרד הביטחון שמבקש לנהל באופן ממוקד את הקורונה בקהילה, יחד עם פיקוד העורף, על מנת לצמצם התחלואה ולחתוך את שרשרת ההדבקה.
כעת, בעקבות ההצלחה האדירה בירושלים, הערים החרדיות פנו לעירייה על מנת לקדם גם אצלם את הפרויקט. לעיריית ירושלים פנה תת אלוף יוסי אדירי, שמרכז את הטיפול בקורונה בערים האדומות באיו"ש. מי שסייע לו הוא פרויקטור הקורונה של העירייה, הוא סא"ל במיל' שלום אייזנר שדאג לשלוח הדרכות מיוחדות של 'אנשי חיל' לערים האדומות, מודיעין עילית, ביתר עילית ובית שמש.
אנשי חיל ("נאמני קורונה") היא תוכנית שהגה והוביל ראש העיר ירושלים משה ליאון כאשר בחודשיים האחרונים התקיים פיילוט מיוחד בכ-30 שכונות ברחבי ירושלים. מטרת הפרוייקט היא ללוות את המבודדים והחולים בקהילה ובמינהלים הקהילתיים, באופן שיעניק מעטפת סיוע בתחום הרווחה והקהילה לאוכלוסיות הזקוקות לכך. הפיילוט "ביטחון ורווחה", מתקיים באמצעות עיריית ירושלים, משרד הביטחון, משרד הרווחה ופיקוד העורף בעלות של 2.5 מיליון שקלים, ותכליתו לשמור על בריאות הציבור ולמנוע הדבקה בקהילה באמצעות אסטרטגיית טיפול מוקפדת ובהובלת המנהיגות המקומית.
את ניהול משבר הקורונה בשכונות מובילים המינהלים הקהילתיים ברחבי העיר ומסייעים למשפחות החולות בשכונות לקבל את המענה העירוני כמו: פינוי אשפה, סיוע בסל מזון אחת לשבוע ובערכות הפגה לילדים, ומייצרים מעטפת קהילתית עבור משפחות חולות ומשפחות שנמצאות בבידוד. המינהלים אף מגייסים ומפעילים מתנדבים מהקהילה בכל הגילאים במטרה לסייע לצרכים השונים העולים מן השטח.
בד בבד, מקיימים המינהלים הקהילתיים הסברה לתושבים בשפות השונות בנושא ההנחיות וחשיבות השמירה עליהן, ממפים את האוכלוסיות הזקוקות למעטפת קהילתית ופועלים לפיתוח מענה מותאם לאותן אוכלוסיות בשכונה, תוך חיזוק הקהילה המקומית כמו: אזרחים ותיקים, נוער, נשים אחרי לידה, עולים חדשים וכו'.
בשכונות החרדיות פועלים מידי יום גם "אנשי החיל", תושבים המגיעים מהקהילה, וכל אחד מהם אחראי על רווחתם של 40-50 תושבים מבודדים או חולים. סדר היום שלהם משתנה ובעיקר אינו צפוי - לאורך כל שעות היממה הם דואגים לתרופות, אוכל חם, תעסוקה לכל בני המשפחה ומענה לכל צורך של הציבור, בין אם מדובר על המבודדים ששהו במחיצתם של חולי קורונה ובין אם מדובר על חולים מאומתים אשר לא התפנו למלוניות ושוהים בדירתם. מדובר בפרויקט חסכוני ויעיל - כל אחד מקבל סיוע על פי הצורך האישי שלו, לא פחות ולא יותר.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון מסר: "עיריית ירושלים בנתה מודל יעודי וייחודי לניהול משבר הקורונה ברשויות המקומיות, מתוך הבנה שאת החולים יש לבודד כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה, הן במלוניות והן בביתם. אין דבר משמח עבורי יותר מכך שערים אחרות מאמצות מודלים שאנחנו פיתחנו. אנחנו עושים הכל על מנת לסייע לערים שפנו עלינו ללמוד את התכנית, ואני בטוח שבאמצעות התמודדות נכונה נוכל לעבור את המשבר בצורה טובה".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות