רולדת תותים מיוחדת: ללא צורך בהפרדת ביצים
הרולדה הזו טעימה ומיוחדת במינה, מהירת הכנה וללא צורך בהפרדת ביצים, מתאימה לאורחים וכקינוח לכל סעודה או ארוחה חגיגית, ניתן להמיר את השמנת המתוקה בקצפת ריץ' ובכך היא תהיה מושלמת גם לאחר ארוחה בשרית
- חני לוין
- ג' אלול התש"פ
רולדת תותים, ללא הפרדת ביצים.
המצרכים:
לרולדה:
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כף שמן
1 שקית סוכר ווניל
לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות פודינג ווניל
1/4 כוס חלב
תותים שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות.
אופן ההכנה:
הקציפו את הביצים, הסוכר והסוכר ווניל כ – 9 דקות עד להקצפה בהירה, תוך כדי ערבול איטי הכניסו את הקמח ולאחריו את השמן.
שטחו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.
חממו תנור ל 200 , הכניסו את הרולדה לתנור למשך שמונה דקות עד להזהבה.
כאשר הרולדה מוכנה הוציאו מהתנור והניחו אותה על השיש, מעליה הניחו נייר אפיה ומגבת וגלגלו אותה כשהיא עדין חמה לקבלת צורת רולדה.
במיקסר הקציפו את השמנת המתוקה, הפודינג והחלב לקצף יציב, הניחו בצד כ1/3 מהכמות לציפוי.
הוסיפו את התותים לשאר התערובת וערבבו בעדינות.
כאשר הרולדה מתקררת פיתחו אותה ומרחו את מלית הקצפת עם התותים וגלגלו. (שימו לב שהרולדה אכן קרה).
כאשר הרולדה מגולגלת היטב מרחו בעזרת מרית את הקצפת שהשארתם בצד על גבי הרולדה.
הניחו 3 חצאי תותים לקישוט.
בהצלחה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות