הסלט המרענן לשולחן השבת: גרידי סלק עם שבבי חסה צעירה בניחוח לימונים
יש לסגול המרתק הזה הרבה מאוד מה להציע. אנינות הטעם והמרקם המיוחד שלו הביאו לסלט הזה המשלב גרידי סלק מבושלים עם חסה ירוקה, בתיבול של ניחוח לימון מרענן. הגוון העז והמרהיב, הטקסטורה העדינה, המעגליות המשורטטת שלו ויכולת החיתוך הקליל והמהוקצע שהוא מציע לאחר הבישול
- חני לוין
- א' אלול התש"פ
גרידי סלק עם שבבי חסה צעירה בניחוח לימונים
רכיבים:
4 ראשי סלק בינוניים
2 עלי חסה טריים
2 כפות שברי שקדים קלויים
ניתן להמיר את השקדים ב:
1 כף שומשום לבן
1 כף שומשום שחור
לתיבול:
5 כפות מיץ מלימון טרי
1 כפית גרידת לימון
2 כפות סוכר
1 כף שמן אגוזים
קורט מלח
אופן ההכנה:
נקלף את הסלק ונבשל במשך כשעה עד להתרככות. (נבדוק באמצעות נעיצת קיסם או מזלג אם הגענו לריכוך)
נקצוץ את הסלק במעבד מזון, באמצעות דיסקית הגרידה העבה, לגפרורים ארוכים ודקים. (הסלק נחתך באופן קל ומהוקצע גם ע"י סכין)
נשטוף את עלי החסה, נייבש, נקצוץ לרצועות קצרות ודקיקות ונערבב בקערה עם הסלק.
נערבב היטב את רכיבי המתבל.
כדי שטעם הלימון יישאר חזק ודומיננטי, ניצוק את המתבל על הירק רק סמוך להגשה ונערבב קלות.
להגשה מושלמת נפזר את השקדים (או השומשום) מעל
טיפ: חשוב לשטוף את קליפת הלימון היטב כדי להסיר את הכנימות העלולות להיות דבוקות לפרי.
מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר "סוד הגן"
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות