הפתיח הנפלא לשולחן השבת - מתכון לליבת חציל קלוי בטחינה ביתית
בביתנו הקט לא קיימת מציאות של שולחן שבת בלי הפתיח הנפלא הזה - חציל בטחינה היוצר השלמה מלכותית לחלת השבת הביתית והריחנית. הטעם המשכר של חציל קלוי על אש גלויה, לצד עגבניות שרי אפויות מבוקעות ולצד טחינה ביתית עשירה ומושקעת, הפך לקסם אמיתי המלווה את המטבח הים תיכוני בגאון.
- חני לוין
- כ"ד אב התש"פ
רכיבים:
1חציל גדול
10עגבניות שרי
צרור עלי פטרוזיליה
לטחינה:
1/2כוס טחינה גולמית
1/4כוס מים
1/4כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
חשוב לדעת: אין כמו הטעם האמיתי של קלייה על אש גלויה או על מכשיר המנגל. ניחוח העשן מעניק לקלייה טעם חזק ועשיר. לווריאציה הזו של חציל בטחינה, קלייה בתנור היא עדינה מאוד ופחות מומלצת.
נקלה את החציל בשלמותו מכל צידיו למשך שעה, על מנגל חשמלי או על להבת גז גלויה. נפסיק את הקלייה כאשר הקליפה קשה ומפויחת.
נצרף את העגבניות לקלייה יחד עם החציל. נקלה אותן על כל צידיהן. הן מוכנות כאשר הן מתכווצות מעט ומקבלות גוון צלוי.
יתכן ובמהלך הקלייה החציל או העגבניות "יתפוצצו." אל דאגה, זהו חלק טבעי בתהליך.
כעת ניגש להכנת הטחינה. (לערבוב כמות גדולה של טחינה מומלץ להיעזר במעבד מזון.) נערבב את הטחינה היטב עם המים עד לקבלת תערובת חלקה.
אם הטחינה המתקבלת סמיכה מדי נוסיף מעט מים, אם היא דלילה מדי, נוסיף מעט מהטחינה הגולמית ונערבב. נתבל עם המלח והפלפל השחור.
סמוך להגשה, נחתוך את קליפת החציל לאורכו ובעזרת כף נפריד את ליבת בשר החציל מהקליפה. נסיר את הקליפה אך נשאיר את אזור הגבעול.
נניח את החציל בעדינות בכלי מאורך או בקערה אובלית חגיגית ונשפוך מעליו
את הטחינה. נקשט עם העגבניות הצלויות וחופן עלי פטרוזליה.
נגיש כשהחציל והטחינה בטמפרטורת החדר. (לא קרים)
טיפ: כדאי לתקוע את עגבניות השרי על שיפוד, כך יהיה קל יותר להפוך אותן בזמן הקלייה
מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר סוד הגן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות