י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
מעדן לכבוד שבת

מגוונים את סעודת ליל שבת: והפעם עם מתכון ללשון בחרדל ודבש

המתכון הזה הוא טעים במיוחד, החרדל והדבש מוסיפים טעם של מתוק וחריף בשילוב מנצח עם הבשר המשובח של הלשון הרכה, תהיו בטוחים כי סעודת השבת תראה שונה הפעם

מגוונים את סעודת ליל שבת: והפעם עם מתכון ללשון בחרדל ודבש
לשון בחרדל ודבש צילום: ניסי גולדרייך

לשון בחרדל ודבש / מאת: ניסי גולדרייך

מצרכים:

לשון בקר

כף שמן זית בחומציות נמוכה

כף חרדל דיז'ון גרגירים

2 כפות דבש

2 שיני שום כתושות

חצי כפית כורכום

מלח גס

פלפל גרוס

רבע כוס צנוברים

חצי כוס צימוקים

2 גבעולים של רוזמרין

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר את הלשון ומכסים במים רותחים וכף מלח גס ומבשלים שלוש שעות על אש נמוכה.

מקררים את הלשון ומקלפים את הקליפה. מעבירים לתבנית ומכניסים למקרר ללילה לקירור.

פורסים את הלשון לפרוסות בעובי 2 ס"מ

מחממים סיר סוטאז' ומוסיפים כף שמן וצורבים את פרוסות הלשון להשחמה קלה.

מוסיפים את החרדל, הדבש, השום, כורכום, מלח, פלפל, צנוברים וצימוקים, מערבבים ומוסיפים את המים ומערבבים שוב, מניחים מעל את עלי הרוזמרין ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה

מוציאים את הרוזמרין ומגישים.

בתאבון

לשון בשר דבש לכבוד שבת קודש

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}