המדינה המוסלמית פתחה את שעריה למתפללים חסידים
בהתערבות דיפלומטית חובקת עולם: לרגל ההילולא של רבי לוי יצחק שניאורסון אושרה כניסה של מאות יהודים לקזחסטן • שליח הממשל האמריקאי: אתר הקבר יוכר כמרכז מורשת עולמי • מאות טונות של תרופות וסיוע הומניטרי נתרמו לקהילה היהודית ואזרחי קזחסטן
- יענקי פרבר
- כ"א אב התש"פ
מידי שנה עולים אלפי חסידי חב"ד מכל רחבי העולם לקברו של רבי לוי יצחק שניאורסון באלמטי שבקזחסטן, לציון יום ההילולא שחל בתאריך כ' אב. הרב שניאורסון - אביו של האדמו"ר מליובאוויטש – נפטר בזמן שהותו בשבי המשטר הקומוניסטי בעוון פעילות יהודית.
גם השנה, 76 שנים לאחר פטירתו של רבי לוי יצחק שניאורסון, כאשר הכניסה לקזחסטן אסורה בגלל מגבלות הקורונה, אושרה באופן חריג כניסתה של רכבת אווירית מיוחדת שהטיסה את מאות חסידי חב"ד שבאו מכל רחבי העולם כדי להתפלל ולציין את יום הפטירה בקרב במדינה המוסלמית. הנוכחות היהודית במדינה לוותה באבטחה צמודה וסגירת כבישים לטובת המשלחת על ידי המשטרה המקומית.
במהלך האירועים באתר הקבר, הפתיע את הנוכחים מר פאל פקר הממונה על שימור אתרי המורשת מטעם הממשל האמריקני. בהצהרה מיוחדת שתואמה מראש עם נשיא קזחסטן הכריז מר פקר על אתר הקבר כמרכז מורשת עולמי בעל חשיבות דתית ודיפלומטית לשלטונות ארצות הברית.
כניסת המשלחת החב"דית למדינה המסוגרת לוותה בתרומת מאות טונות של סיוע הומניטרי שכלל תרופות, ציוד רפואי ומזון לתושבי המדינה ולקהילה היהודית המקומית. העליה הנרחבת לציון בשנים האחרונות וארגון השהייה במקום מתאפשרת אודות תרומתם ופעילותם של משפחת שאולזון ממיאמי פלורידה ומשפחת שטרן מניו יורק שאף תרמו את הסיוע ההומניטרי הרחב.
לדברי ר' אבי שאולזון: "במאמצים מרובים ולמרות שהמדינה מסוגרת בעקבות הקורונה, התירו השלטונות המקומיים את כניסתם המשלחת שבאה להעתיר תפילה בציון הקדוש. הגעתם של יהודים רבים דווקא בימים אלה והסיוע ההומניטרי הגדול גרמה לקידוש ה׳ מיוחד ולהכרה נרחבת יותר של הממשל המקומי בחשיבות שמירה על המקום הקדוש".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות