קינוח קליל: קוקטייל פירות ברוטב תותים מרענן
פתיח אנרגטי ומלא בעושר הגן. קוקטייל פירות רענן המשלב סחיטת הדרים חמצמצה עם מיובשים ורוטב תותים ניגר • קינוח אמיתי, עשיר, מרהיב בהגשה ומעניק תחושה אקזוטית ואביבית במיוחד • את הסלט הבסיסי ניתן להכין עם כל סוגי פירות העונה המשתנים, בניצוח רוטב תות רענן
- חני לוין
- י"ז אב התש"פ
קוקטייל פירות ברוטב תותים נהדר
רכיבים:
3 תפוחים אדומים מתוקים
3 בננות בשלות
2 תפוזים עסיסיים
4 קיווי
4 אגסים
1 ראש אננס טרי
לרוטב:
1 סלסלת תות טרי
4 כפות אבקת סוכר
5 כפות מיץ מתפוז טרי
לגרידת הפירות המיובשים:
6תמרים מיובשים
6 שזיפים מיובשים
6 משמשים מיובשים
3 פרוסות אננס מיובש ומסוכר
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 כוס שברי שקדים קלויים
1/2 כוס שברי אגוזי מלך
אופן ההכנה:
נשטוף את התפוחים והאגסים היטב ונחתוך לקוביות שוות.
את הבננה והקיווי נקלף ונפרוס לחצאי עיגולים )שימו לב לעוקץ הקיווי השקוע בתחתיתו. לא נעים להיפגש בו בהמשך,(... נקלף גם את האננס
והתפוזים ונחתוך לקוביות נאות.
נשטוף את התותים ונסיר את כל אזור הגבעול, נחתוך את התות לאורכו, נבדוק ונרחיק נגיעות. נשרה את התותים במי סבון למשך כ- 3 דקות ונשטוף תחת זרם מים.
נעביר את התותים לטחינה במעבד מזון. נוסיף את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים ונערבב היטב. בשל הבדלי מתיקות בין זני התותים הטריים, כדאי להוסיף מאבקת הסוכר ומיץ התפוזים לפי הטעם.
להכנת הגרידה:
נגלען את מבחר הפירות המיובשים ונבדוק היטב. נגרדם באמצעות פומפיה או נחתוך לקוביות קטנטנות בסכין.
נשבור קלות את השקדים ואת אגוזי המלך(ניתן להניח אותם בשקית ניילון עבה ולהשתמש בצידו החלק של פטיש השניצל הביתי, לטחינה גסה.) נערבב עם הפירות המיובשים.
סמוך להגשה, נערבב את הפירות הטריים ונשפוך לקערת זכוכית מרשימה או לקעריות אישיות. מעל הפירות ניצוק בנדיבות את רוטב התות ומעליו נבזוק תלולית של תערובת המיובשים והאגוזים
הערה: השימוש בתות שדה טרי במתכון זה הוא לאחר טחינה כפי שהותר ע"י מורי הוראה. יש להקפיד על שטיפה יסודית וחיתוך של כל אזור הגבעול. בשל הבדלי מרקם וטעם, רצוי שלא להמיר את התות הטרי בתות קפוא.
טיפ: אם אין בנמצא אבקת סוכר ניתן להכין במקומה סירופ סוכר. ע"י המסת 4 כפות סוכר, עם מעט מים רותחים
מאת: השפית ריצ'ל רייך מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות