עושר ירקות מקורמלים בצליית נא וניחוח מתוק
סגנון הבישול המעודן שמעדיף אידוי על פני בישול והגשתו בגימור נא, לעומת הבישול העמוק, מעניק מבט אחר ויחס מחודש לחגיגת הירקות הצבעונית שסביבנו. עושר ירקות מקורמלים חמימים המציגים נוכחות עסיסית בגימור מתקתק מעודן. אם תרצו, ניתן לאתגר את המנה עם תוספת חריפה של פלפל צ'ילי. מצוין גם כשדרוג להגשה מרהיבה, מצע לנתח עוף מתקתק, ו...כן, גם סתם כך, כתוספת מיוחדת למנה עיקרית חגיגית
- חני לוין
- י"ז אב התש"פ
ירקות מקורמלים בצליית נא
רכיבים:
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
2 קישואי זוקיני
4 גזרים
2 בצלים בינונים
100 גרם נבטים סינים עבים
1 קופסת פטריות (טריות / משומרות)
1 כף שומשום
לקרמול:
1/2 כוס שמן קנולה
4 כפות גדושות סוכר חום
10 שיני שום
1 כפית מלח
מעט פלפל צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
נפרוס את הקישואים בקליפתם לפרוסות דקות בעובי 4 מ"מ. את הבצלים והפלפלים נפרוס לרצועות צרות וארוכות ובמעבד מזון נגרד את הגזרים לקבלת רצועות דקות.
נטגן את הירקות בתוספת הנבטים בסיר עם מעט שמן על להבה בינונית.
נפרוס את שיני השום לפרוסות דקות ובכלי נפרד נערבב עם שאר רכיבי הקרמול. נוסיף פלפל צ'ילי גרוס בהתאם לרמת החריפות הרצויה.
לאחר 5 דקות של טיגון, נוסיף את הקרמול לירקות שבסיר, נערבב היטב ונמשיך לטגן יחד.
לאחר 15 דקות נוספות נוסיף את הפטריות ונמשיך לטגן הכל יחד למשך 5 דקות.
כדי להשלים לצלייה איכותית, נשטח את התערובת על תבנית ונצלה בתנור שחומם מראש לחום של, 180°C במשך 30 דקות עד להתרככות הירקות והשחמה נאה.
כדי לקבל גימור עשיר של 'נא,' נפסיק את האפייה לפני שהירקות התרככו יתר על המידה.
סמוך להגשה נערום את הירקות בכלי נאה ונפזר מעל שומשום.
בהצלחה ובתאבון
מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות