מתכון מיוחד לכבוד שבת: צלי כתף בקונפי ירקות
צלי כתף טעים במיוחד עם מתכון מעניין באפיה בתנור, עם תוספת ירקות שנותנים לצלי את הטעם המקורי של בשר משובח • יוקרה בשולחן השבת
צלי כתף בקונפי ירקות / מאת: ניסי גולדרייך
המצרכים:
קילו צלי כתף
חצי כוס שמן זית איכותי (בכוס ח"פ של שתיה חמה)
4 בצלים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצים
3 קישואים חתוכים לקוביות
1 פלפל חריף חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בזיליקום קצוץ
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כף קיג'ון
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר סוטאז' שמתאים לתנור וצורבים בו את הבשר מכל הכיוונים, מוציאים את הבשר ומניחים בצד, בינתיים מוסיפים לסיר (שהבשר הוצא ממנו) את השום והבצל. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את התבלינים, מכניסים את שאר הירקות וממשיכים לטגן כחצי שעה עד שהירקות מתרככים
מניחים על משטח עבודה נייר כסף רחב ומעליו 2 ניירות אפיה באופן כזה שיעטוף היטב את הבשר, במרכז הנייר שמים מחצית מהירקות, מעליו מניחים את הבשר ומעל מניחים את יתר הירקות. מהדקים היטב את הנייר אפיה והנייר כסף כך שהבשר עטוף היטב
מעבירים את הבשר לסיר מכסים בליטר וחצי מים ומכניסים לתנור חם על 140 מעלות למשך 4 שעות
מוציאים את הבשר מהסיר ומעבירים לתבנית, מקררים לילה במקרר (במים לא משתמשים)
מעבירים את הירקות לסיר ופורסים את הבשר למנות, מחממים ומגישים
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות