הגיע החופש והבית לא מצליח לעמוד בלחץ הבלאגן? הגיע הזמן לעשות סדר
החופש הגדול מביא איתו אתגרים רבים, אבל גם הזדמנויות רבות לחוויה, הנאה ולמידה. גם בחופש הגדול חשוב לשמור על שגרה ורוטינות התנהלות קבועות בין אם הילד נמצא במסגרת כלשהי, ובין אם הוא נמצא בבית או אצל קרובי משפחה וחברים
- חני לוין
- י"ג אב התש"פ
כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את החופש הגדול בשלום:
1. צרו, שגרה מסודרת לילדיכם, בפרט לילדים קטנים. תוכלו להשאיר שעות פנויות עבור פעילויות מגוונות, אך אל תוותרו על זמנים קבועים לקיימה, תפילה, אכילה, שינה ועוד.
2. הכינו לוח בו תוכלו לשבץ ביחד עם הילדים תוכניות, טיולים ופעילויות. תוכלו גם להטיל על ילדיכם משימות מקדימות עבור פעילויות אלו כמו קניות, טלפונים וסידורים שונים. כך תעסיקו את ילדיכם שעות נוספות, ותלמדו אותם כי פעילות מצליחה כרוכה בהכנה ותכנון נאותים.
3. נצלו את זמנם הפנוי של ילדיכם כדי לעודד אותם לפתח כישורים שונים, ליזום ולפעול באופן עצמאי ולהעמיק קשרי משפחה וחברות.
4. חלקו תפקידים שונים בין הילדים בתחום הסדר והניקיון בבית או כל עזרה אחרת הנחוצה כדי לשמור על בית מאורגן ונעים גם בזמן החופש בו המשפחה שוהה בבית יותר מהרגיל.
מומלץ לכנס את הילדים לאסיפה משפחתית באווירה טובה ולאפשר לילדים לבחור את התפקידים שהם יותר מחבבים כדי להגביר את יעילות ביצוע התפקיד. תוכלו להשתמש בקובץ המצורף למטה ובו דף לבחירת תפקידים. כל ילד יוכל לתלוש את התפקיד הרצוי מתוף הדף. לאחר שהסתיימה חלוקת התפקידים יש לשבץ את הנתונים בטבלה לפי שמות, תפקידים וימים / שבועות.
רשימת מטלות. קרדיט:נחמי זקלס
כדאי לתגמל את הילדים המבצעים את תפקידיהם בחריצות ובאחריות. לנוחיותכם, מצורף קובץ כרטיסיית ניקובים אותה תוכלו לנקב בכל פעם שילד מבצע את תפקידו כראוי. ניקוב כל החורים יזכה את הילד בפרס.
כרטיסיית ניקובים. קרדיט: נחמי זקלס
חופשה נעימה!
מאת: נחמי זקלס, מנתחת התנהגות ומחברת הספרים: "כפר הרגישים" ( בנושא וויסות חושי), "מה מצב הרוח שלי?" (בנושא רגשות) ו"מעבר לארון בעלית הגג" (בנושא שגרת הקורונה)
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות